Club speelt eerste officiële wedstrijd van het seizoen

Noa Lang viert de landstitel met Club Brugge
23-05-2021: Voetbal: Club Brugge v KRC Genk: Brugge BRUGGE, BELGIUM - MAY 23: Noa Lang of Club Brugge during the jupiler pro league match between Club Brugge and KRC Genk at Jan Breydelstadion on May 23, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Een kleine twee maanden na de laatste wedstrijd in de play-offs en een zestal oefenwedstrijden verder, is het eindelijk zover. Club Brugge speelt zaterdagavond zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. En wat voor één, namelijk de eindstrijd van de Supercup tegen KRC Genk. Hoewel Philippe Clement vrijdagmiddag op de persconferentie de verwachtingen probeerde te temperen, mogen we best wel hyped zijn. Niet alleen omdat de eerste (hoofd)prijs op het menu staat. Ook omdat de supporters terug welkom zijn op Jan Breydel.

Tijdens het laatste onderlinge treffen tussen Club Brugge en KRC Genk waren er weliswaar ook al supporters welkom op Jan Breydel, maar dat waren er ‘slechts’ honderden. Bij de eindstrijd van de Supercup opent het stadion van Blauw-Zwart zijn deuren voor enkele duizenden supporters. Club Brugge kan hun steun goed gebruiken. Een hele overtuigende voorbereiding heeft de ploeg van Clement immers niet achter de rug. Ze won weliswaar van Lokomotiva Zagreb, Zulte-Waregem en AEK Athene, maar het was veelzeggend dat de uitslag in die wedstrijden telkens 2-1 was. Club verloor daarnaast van KV Kortrijk en FC Utrecht en speelde gelijk tegen Beerschot.

De oefenwedstrijd tegen Beerschot was de eerste van de voorbereiding. Hoewel er in de tussentijd niet heel veel spannends gebeurde, voelt die wedstrijd alweer als een eeuwigheid geleden. De achterban van Club Brugge wachtte met smart op de eerste aanwinst, maar die arriveerde nog niet op Jan Breydel. Michel-Ange Balikwisha, Yerson Mosquera, Oussama Idrissi, Tyrell Malacia en Koni de Winter. Allemaal kwamen en komen ze voorbij in de wandelgangen, maar Club sloeg vooralsnog niet toe. Clement benadrukte vrijdagmiddag echter dat het bestuur druk bezig is met de komst van nieuwe spelers. We lijken ons dus geen zorgen te hoeven maken: die versterkingen komen er echt wel.

Genk

Die zijn nodig, want de recente play-offs lieten al zien dat de onderlinge verschillen niet heel groot zijn. Club sloot de reguliere competitie weliswaar af met een voorsprong van zestien punten op de nummer twee, maar in de play-offs kwamen de achtervolgers, vooral KRC Genk, nog akelig dichtbij. Datzelfde Genk is zaterdagavond dus de tegenstander. De ploeg van John van den Brom veroverde in het voorbije seizoen de Beker van België. In tegenstelling tot de landskampioen presenteerden de Limburgers al een aantal nieuwkomers, waaronder Carel Eiting en Mike Trésor. Afgelopen woensdag speelde Genk de generale repetitie voor de Supercup met 1-1 gelijk tegen AZ.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws