Club mag borst natmaken: ”Ik heb er ook vertrouwen in”

Kossounou van Club Brugge met Onuachu van Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Paul Onuachu forward of Genk is challenged by Odilon Kossounou defender of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge trapt het nieuwe seizoen zaterdagavond officieel af met de eindstrijd van de Supercup tegen KRC Genk. De Limburgers zegevierden in hun laatste twee ontmoetingen met de Blauw-Zwarten en hebben een meer dan degelijke voorbereiding achter de rug. De landskampioen mag haar borst dus natmaken. KRC Genk-coach John van den Brom liet er in de aanloop naar de kraker geen misverstand over bestaan. ”Ik heb er ook vertrouwen in.”

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, supporters zijn terug welkom, de landskampioen tegen de bekerwinnaar en de nummers één en twee tegenover elkaar. De ingrediënten voor een kraker van jewelste zijn aanwezig. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Philippe Clement probeerde die vrijdagmiddag echter een beetje te temperen. Hoe kijkt Van den Brom naar de Supercup, een week voor de competitiestart? ”Het is een eenmalige finale, er is veel aandacht én er zit weer publiek in de stadions – voetbal hoort voor fans gespeeld te worden. En er valt een prijs te winnen, jongens.”

”Elke sporter, elke trainer die het maximum uit zijn carrière wil halen, wil ook elke prijs pakken die hij kan winnen”, citeerde Het Laatste Nieuws de oefenmeester van Genk. En hij heeft er vertrouwen in, liet hij weten. Dat is ook niet meer dan logisch. Hoewel KRC Genk dramatisch begon aan dit kalenderjaar, sloot de ploeg het afgelopen seizoen uitstekend af. Ze veroverde dus de beker en eindigde uiteindelijk alleen op doelsaldo achter landskampioen Club Brugge. De laatste twee onderlinge ontmoetingen waren een prooi voor de Limburgers.

Favoriet

Op de vraag of de media Genk als favoriet mogen bestempelen, antwoordde Van den Brom het volgende: ”Jullie mogen alles. Doe maar als jullie dat willen. Ik zie een elftal, een team dat een goed resultaat wil neerzetten.” Over Club Brugge wilde Van den Brom daarentegen niet heel veel kwijt. ”Ik heb geen boodschap aan wat zij willen. Ik hoop enkel dat het voor ons een mooie opening wordt van een succesvol seizoen. We hebben nieuwe spelers gehaald, er zijn meer opties, de concurrentie is uitgebreid”, aldus de Nederlander.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws