Club Brugge heeft Balanta terug voor clash met Genk

Éder Balanta tijdens Club Brugge-STVV
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Eder Balanta midfielder of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo News

Philippe Clement kan voor de Supercup tegen KRC Genk over een zo goed als volledig fitte selectie beschikken. Alleen Simon Mignolet en Ruud Vormer ontbreken vanwege fysieke ongemakken. Dat betekent dat ook Éder Balanta terug in actie kan komen. De Colombiaan moest de laatste oefenwedstrijden van Club Brugge nog laten schieten.

Hoewel Mignolet geen minuut in actie kwam op het EK, blesseerde hij zich bij de nationale ploeg. De goalie van Club Brugge liep een knieblessure op, die hem nog ruim een week aan de kant zal houden. Naast de Supercup tegen KRC Genk gaat dus ook het eerste competitieduel met Eupen aan hem voorbij. Clement hoeft zich echter geen zorgen te maken. In de persoon van Senne Lammens heeft hij een stand-in voor Mignolet tot zijn beschikking die heeft bewezen er meer dan klaar voor te zijn. Vrijdagmiddag brak Clement nog een lans voor de 19-jarige goalie.

Ook op het middenveld moet Clement noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Vormer kan niet in actie komen voor de landskampioen. De kapitein zit momenteel in quarantaine, nadat er sprake was van een ‘hoogrisicocontact‘. ”Hij is heel gefrustreerd na een goeie voorbereiding”, vertelde Clement over zijn aanvoerder. ”Dan komt hij in contact met iemand die positief test waardoor hij in quarantaine moet. Zelf test hij negatief en traint hij op z’n eentje. Maar natuurlijk is het iemand die graag wil winnen.”

Vormer zal dus niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten gemist worden. Gelukkig voor Clement sluit hij dinsdag terug aan bij de groep. De competitiestart komt dus niet in gevaar. Hans Vanaken en Eduard Sobol zullen die daarentegen – evenals Mignolet – wel aan zich voorbij moeten laten gaan. Vanaken en Sobol krijgen van Club Brugge nog wat langer vakantie. Zij hoeven zich eind volgende week pas terug op de club te melden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws