Clement tempert de verwachtingen voor de Supercup

Club Brugge-coach Clement tijdens de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC
BRUGGE, BELGIUM - MAY 16 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions' Play-Off match between Club Brugge and Antwerp FC at the Jan Breydel stadium on May 16, 2021 in Brugge, Belgium, 16/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge heeft een kleine maand de tijd gehad om zich voor te bereiden op de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. En wat voor één, namelijk de Supercup tegen KRC Genk. De kampioen tegen de bekerwinnaar en de nummer één tegen de nummer twee. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Vrijdagmiddag op de persconferentie wilde Philippe Clement echter niet te hoog van de toren blazen. ”We kunnen niet top zijn.”

Een kleine twee maanden geleden stonden Club Brugge en KRC Genk voor het laatst tegenover elkaar. Op de laatste speeldag van de Champions League traden beide ploegen niet in hun sterkste elf aan. Club Brugge, op dat moment al kampioen, moest zijn meerdere erkennen in de Limburgers. Sindsdien is er eigenlijk niet heel veel veranderd. Op Jan Breydel niet en voor de ploeg van John van den Brom geldt hetzelfde.

Toch wordt het voor beide ploegen de eerste serieuze test van het seizoen. Clement denkt daar echter anders over. ”Je zou die match graag op volle kracht spelen langs beide kanten als een test voor het nieuwe seizoen, maar de competitie start nog een week vroeger, dus dat maakt die voorbereiding nog korter”, klonk het vrijdagmiddag namens de oefenmeester, die in 2019 nog landskampioen werd met KRC Genk.

”We kunnen dus op dit moment niet top zijn, maar ik ben altijd ambitieus en win graag prijzen. Natuurlijk heeft de Supercup niet het prestige van een titel of Beker van België”, aldus Clement. Club Brugge heeft echter nog het een en het ander recht te zetten tegen Genk. De laatste twee onderlinge ontmoetingen eindigden immers in een zege voor de Limburgers.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws