Clement neemt Sandra op in selectie voor Supercup

Cisse Sandra tijdens een oefenduel van Club Brugge
KNOKKE-HEIST, BELGIUM - JUNE 30: Cisse Sandra of Club Brugge, Roko Simic of Lokomotiva Zagreb during the Preseason Friendly Match match between Club Brugge and NK Lokomotiva Zagreb at Complex Molenhoek on June 30, 2021 in Knokke-Heist, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©JM/Orange Pictures/Photo News

Cisse Sandra is één van de youngsters die mag hopen op speelminuten in de eindstrijd van de Supercup tegen KRC Genk. Philippe Clement heeft hem namelijk opgenomen in zijn wedstrijdselectie. Ook Noah Mbamba en Henri Maton, die onlangs overkwam van Paris Saint-Germain, nemen mogelijk plaats op de bank.

Toen Club Brugge in januari het vertrek van Siebe Schrijvers naar OH Leuven aankondigde, meldde de club dat Sandra definitief de stap naar het eerste zou maken. De middenvelder maakte tot dan toe zijn minuten voor Club NXT. Het kwam in de voorbije maanden echter nog niet tot een officieel debuut in het eerste voor Sandra. Hij kampte namelijk met een blessure, die hem het grootste deel van de tweede seizoenshelft aan de kant hield.

Het moet wel heel gek lopen, komt het dit seizoen ook niet tot minuten in de hoofdmacht. Misschien maakt Sandra zaterdagavond al zijn opwachting binnen de lijnen. Hij maakt, zoals hierboven al vermeld, onderdeel uit van de 21-koppige selectie voor de Supercup. Ook Mbamba is van de partij. De nog altijd pas 16-jarige Mbamba verruilde KRC Genk afgelopen zomer voor Club Brugge en maakte, toeval of niet, tegen zijn oude club zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Blauw-Zwart.

Clement kan in de eindstrijd van de Supercup nog geen beroep doen op Simon Mignolet, Eduard Sobol, Ruud Vormer en Hans Vanaken. Mignolet is herstellende van een knieblessure, terwijl Vormer in quarantaine zit na een ‘hoogrisicocontact’. Sobol en Vanaken hoeven zich eind volgende week pas weer op de club te melden. Tegenover hun absentie staat de terugkeer van Éder Balanta. De Colombiaan moest de laatste oefenwedstrijden nog aan zich voorbij laten gaan.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws