Clement lijkt er grotendeels uit voor de Supercup

Clement met Lang tijdens Club Brugge-Antwerp FC
BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 10 : Noa Lang forward of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Belgian Cup 1/8 final match between Club Brugge and Antwerp on February 10, 2021 in Brugge, Belgium, 10/02/2021 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Philippe Clement heeft nog vijf dagen om de laatste puntjes op de i te zetten. Zaterdagwacht wacht namelijk het duel om de Supercup met KRC Genk. In de aanloop naar de kraker op Jan Breydel speelt Club Brugge nog één oefenwedstrijd. Dinsdagavond is FC Utrecht te gast in het Belfius Basecamp. De kans is groot dat we dan de elf gaan zien die tegen de Limburgers de eerste prijs van het seizoen moeten binnenhalen.

Hoewel Club Brugge net drie weken op het trainingsveld staat, heeft het al vijf oefenwedstrijden in de benen. Clement kon vooralsnog niet beschikken over een complete selectie. Dat zal in de aanloop naar de Supercup tegen KRC Genk niet anders zijn. De oefenmeester wacht nog op Simon Mignolet, Eduard Sobol en Hans Vanaken. Mignolet moet niet alleen de Supercup laten schieten. Ook het eerste competitieduel met Eupen gaat aan zijn neus voorbij. De goalie kampt met een knieblessure die hij opliep bij de Rode Duivels.

In de afgelopen twee seizoenen deed Clement bij afwezigheid van Mignolet een beroep op Ethan Horvath. De Amerikaan trok deze zomer echter transfervrij de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Dat betekent overigens niet dat Clement zich zorgen moet maken. Met Senne Lammens en Nick Shinton heeft hij immers twee talentvolle doelmannen achter de hand. Beiden kregen in de afgelopen oefenduels de kans om zich te laten zien. Dat ging Lammens beter af. De doelman stevent dan ook af op een basisplaats tegen KRC Genk.

Senne Lammens in actie namens Club Brugge
Bij afwezigheid van Simon Mignolet neemt Senne Lammens de honneurs waar onder de lat. (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures)

Nieuwe namen

Ook in de achterhoede zullen we andere namen zien dan in het voorbije seizoen het geval was. Clinton Mata en Brandon Mechele zullen uiteraard de rechterkant van de verdediging op zich nemen. Wie dat op links zullen doen, moet nog blijken. Clement kan in ieder geval geen beroep doen op Sobol. Hij kreeg van Club Brugge een paar extra dagen vakantie vanwege zijn interlandverplichtingen. Met Federico Ricca en Maxim De Cuyper heeft Clement twee alternatieven voor Sobol achter de hand. Zijn keuze lijkt te vallen op Ricca. Voor De Cuyper was het duel met Genk het uitgelezen moment om zich te laten zien, maar hij heeft in de voorbereiding geen grootse indruk kunnen maken.

Dat geldt ook voor Matej Mitrovic. Toch lijkt Clement voor de Kroaat te kiezen. Dat de oefenmeester een zwak heeft voor Mitrovic, is bekend. De verdediger voegt met zijn ‘grinta’ iets extra’s toe aan Club Brugge. Mitrovic vormde in de voorgaande oefenwedstrijden steevast met Mechele het centrale duo. Dat gaat overigens niet ten koste van Odilon Kossounou. De Ivoriaan schuift door naar het middenveld. Daarvan is Mats Rits het kind van de rekening. Kossounou vormt het middenveld naar alle waarschijnlijkheid met Ruud Vormer en Charles de Ketelaere.

Voorin lijkt momenteel alleen Noa Lang zeker van zijn plek. Club Brugge wil zich graag versterken met een buitenspeler, maar die is nog niet gearriveerd. Clement deed in de recente oefenwedstrijden een beroep op David Okereke als rechtsbuiten, maar dat is hij natuurlijk niet. Toch lijkt hij zaterdagavond aan de aftrap te staan. Dat geldt ook voor Bas Dost. Hoewel Daniel Pérez een geweldige indruk maakt, lijkt Dost voorlopig niet te vrezen voor zijn plek.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws