Clement heeft één vraagteken minder richting Supercup

PHOTONEWS 10924840 040
PHOTONEWS 10924840 040 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Nog negen dagen en dan wacht Club Brugge de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de strijd om de Supercup mag de landskampioen direct aan de bak, want bekerwinnaar KRC Genk komt op bezoek. Philippe Clement kan tegen de Limburgers niet beschikken over Simon Mignolet, Hans Vanaken en Eduard Sobol. Het ontbreken van Mignolet is weliswaar een groot gemis, maar Clement hoeft zich na woensdagavond geen zorgen meer te maken over zijn vervanging.

Bij afwezigheid van Mignolet nam Ethan Horvath in de afgelopen twee weken plek onder de lat. De Amerikaan deed het eigenlijk altijd naar behoren. De avond in Rusland tegen Zenit zullen we uiteraard niet snel vergeten en ook in het thuisduel met KRC Genk op de laatste speeldag maakte hij een goede indruk. Horvath wil echter dolgraag met Amerika naar het WK van 2022 in Qatar. Daarvoor moet hij wel minuten maken. Daarom heeft hij besloten om Club deze zomer transfervrij te verlaten.

Volgens Engelse media tekent Horvath op korte termijn een contract bij Fulham. In de tussentijd zoekt Clement naar een nieuwe stand-in van Mignolet. Die stand-in mag direct aan de bak. Mignolet liep bij de Rode Duivels immers een knieblessure op, die hem minstens een maand aan de kant houdt. Daardoor mist hij in ieder geval de Supercup tegen KRC Genk en het eerste competitieduel met Eupen. Voor zijn vervanger hoeft Clement niet heel ver te zoeken. De oefenmeester heeft met Nick Shinton en Senne Lammens al twee talentvolle doelmannen in de gelederen.

Indruk

Zowel Shinton als Lammens krijgt deze voorbereiding de kans van Clement. Shinton heeft het echter lastig. Dat hij talent heeft, staat buiten kijf. Het kwam er echter nog niet uit. In de oefenwedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb zag hij er niet goed uit bij de Kroatische treffer en in het oefenduel met KV Kortrijk had hij ook meer moeten doen om de tegentreffer te voorkomen. Lammens maakt daarentegen een hele goede indruk. Hij vierde woensdag weliswaar pas zijn negentiende verjaardag, maar de volwassenheid straalt er vanaf. Dat koppelt hij aan kwaliteit.

Daniel Pérez was woensdagavond weliswaar de grote man tegen Zulte-Waregem, maar de rol van Lammens mag zeker niet onbesproken worden gelaten. De goalie moest in de slotfase, toen Zulte-Waregem nog serieus op zoek ging naar de gelijkmaker, nog één keer serieus optreden. Dat deed hij uitstekend. Lammens lag al op pole position om Mignolet te vervangen tegen KRC Genk en Eupen. Na zijn optreden woensdagavond lijkt daar al helemaal geen misverstand meer over te bestaan.

Senne Lammens in actie namens Club Brugge
Senne Lammens is deze voorbereiding één van de revelaties bij Club Brugge. (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand