Clement doet ook tegen Eupen geen beroep op Vanaken

Hans Vanaken
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 11 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on April 11, 2021 in Brussels, Belgium, 11/04/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

De officiële start van het nieuwe seizoen staat nu echt voor de deur. Een kleine twee maanden nadat Club Brugge en KRC Genk de play-offs afsloten op Jan Breydel, ontmoeten beide ploegen elkaar zaterdagavond opnieuw, maar dan in de eindstrijd van de Supercup. Philippe Clement doet nog geen beroep op Hans Vanaken. De middenvelder geniet namelijk nog van zijn vakantie. Ook de competitiestart tegen Eupen gaat aan zijn neus voorbij.

Vanaken leek eerst een kleine twee weken vakantie van Club Brugge te krijgen, maar volgens Het Nieuwsblad hoeft hij zich eind volgende week pas weer te melden op de club. Vanaken speelde weliswaar nog geen handjevol minuten op het afgelopen WK, maar kan wat langer vakantie goed gebruiken. Alleen Simon Mignolet, Ruud Vormer en Clinton Mata kwamen in het afgelopen seizoen meer minuten in actie dan de middenvelder. Hoewel hij met zestien doelpunten en zeven assists prima statistieken kon overleggen, zal hij in het nieuwe seizoen azen op revanche. Hij worstelde een lange tijd met zijn vorm.

Dat kostte hem in de play-offs zelfs nog even zijn basisplaats. In de eerste twee officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen doet Clement dus nog geen beroep op hem. Het eerste competitieduel met Eupen komt, als Vanaken zich eind volgende week pas meldt op de club, simpelweg te vroeg. Ook Eduard Sobol zal dan nog niet van de partij zijn. De Oekraïner was in de afgelopen weken met zijn land actief op het EK. Evenals Vanaken kwam hij nauwelijks een handjevol minuten in actie. Toch gunt Blauw-Zwart ook Sobol de tijd om bij te komen en zich op te laden voor wat wederom een lang en slopend seizoen zal worden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws