Clement breekt een lans voor Lammens: ”Open gebloeid”

Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge
ROME, ITALY - DECEMBER 07 : Philippe Clement head coach of Club Brugge pictured during a press conference prior the UEFA Champions League Group match against Lazio Rome on December 7, 2020 in Rome, Italy, 7/12/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Hoewel Club Brugge alweer bijna een maand op het trainingsveld staat, heeft Philippe Clement nog geen moment de beschikking gehad over een complete groep. Dat zal zaterdagavond, als Club het opneemt tegen KRC Genk, dus ook niet het geval zijn. In de afgelopen weken deed Clement uitgebreid een beroep op enkele Youngsters. Senne Lammens is één van hen. De oefenmeester is onder de indruk van de nog altijd pas 19-jarige goalie.

Sinds de komst van Simon Mignolet in de zomer van 2019 bestaat er geen twijfel meer over wie de eerste doelman van Club Brugge is. Mignolet is één van de beste spelers op de Belgische velden en zal ook in het nieuwe seizoen onder de lat staan. De strijd om de Supercup én het eerste competitieduel met Eupen moet hij echter aan zich voorbij laten gaan. Vorig seizoen was Ethan Horvath de stand-in voor Mignolet, maar de Amerikaan vertrok deze zomer transfervrij bij Club Brugge. De komst van een vervanger voor Horvath is echter niet nodig. Met Nick Shinton en Lammens heeft Clement immers al twee talentvolle goalies achter de hand.

Beiden kregen in de afgelopen weken de kans van Clement. Dat ging Lammens beter af dan Shinton, alhoewel Lammens tegen FC Utrecht nog pijnlijk in de fout ging. ”Senne Lammens heeft een ongelukkig moment gehad in die oefenmatch. Maar hij heeft een heel mature voorbereiding gehad”, besprak Clement vrijdagmiddag op de persconferentie de ontwikkeling van de doelman. ”Hij is ook open gebloeid in de kleedkamer. Misschien heeft hij wel de grootste stap gezet van alle youngsters.” Een mooi compliment voor Lammens, dat hem ongetwijfeld goed zal doen, daags voor de Supercup.

Senne Lammens in actie namens Club Brugge
Philippe Clement is lovend over Senne Lammens. ”Misschien heeft hij wel de grootste stap gezet van alle youngsters.” (©Orange Pictures/Photo News)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws