Vormer blijft waar hij is: aanvoerder tekent bij tot 2023

Een dolblije Ruud Vormer tijdens de wedstrijd Anderlecht-Club in 2019
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates during the Jupiler Pro League Play - Off 1 match between RSC Anderlecht and Club Brugge on April 04, 2019 in Brussels, Belgium, 4/04/2019 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
© Nico Vereecken/Photo News

Groot nieuws: Ruud Vormer blijft (nog) langer verbonden aan Club Brugge. De aanvoerder had op Jan Breydel nog een contract tot de zomer van 2022, maar tekent nu bij tot medio 2023. Daarmee slaat de Belgisch landskampioen opnieuw een belangrijke slag. Onlangs maakte ze al bekend dat Philippe Clement ook volgend seizoen hoofdtrainer is.

Vormer streek in de zomer van 2014 neer op Jan Breydel. Hij kwam over van Feyenoord, waar hij er niet in was om een basisplaats te veroveren. In Brugge lukte dat wel. En hoe! Zijn komst bleek al snel een schot in de roos. In zijn eerste seizoen veroverde Vormer met Club Brugge ten koste van Anderlecht de Beker van België. Een jaar later kroonden de Blauw-Zwarten zich voor de eerste keer sinds 2005 tot landskampioen. In 2018 kreeg de Nederlander de Gouden Schoen uitgereikt. Slechts twee Nederlanders kregen dat eerder voor elkaar.

Er stond in dat jaar geen maat op Vormer. In het seizoen 2017/2018 was hij in 49 officiële wedstrijden goed voor veertien doelpunten en maar liefst 24 assists. Hij had dan ook een enorm belangrijk aandeel in de vijftiende landstitel in de clubhistorie. Inmiddels kwam Vormer al 317 keer uit voor Club Brugge. Daarin scoorde hij 58 keer en gaf hij 88 assists. Ook in het afgelopen seizoen was hij goed op dreef. De prijzenkast van de aanvoerder van Blauw-Zwart begint na de recente landstitel aardig vol te raken. Sinds zijn komst in 2014 werd Club Brugge vier keer landskampioen, won het één keer de beker en twee keer de Supercup.

Op 17 juli kan Vormer een nieuwe hoofdprijs aan zijn palmares toevoegen. Dan wacht KRC Genk in de ‘finale’ van de Supercup.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws