Vertonghen ziet Rode Duivels dit EK niet als dé favoriet

Hans Vanaken van Club en Thomas Meunier tijdens een training van de Rode Duivels
TUBIZE, BELGIUM - SEPTEMBER 02 : Thomas Meunier defender of Belgium and Hans Vanaken midfielder of Belgium pictured during a training session of the Belgian National Football Team prior to the friendly game against Denmark on September 2, 2020 in Tubize, Belgium, 2/09/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Hoe zit het met de zenuwen? Nee, niet voor een belangrijke wedstrijd van Club Brugge, maar voor de eerste groepswedstrijd van de Rode Duivels op het Europees Kampioenschap. Nog twee nachtjes slapen en dan mogen ze eindelijk aan de bak. Op het menu staat direct een pittige match, namelijk het bezoek aan Zenit. Met de sfeer en het vertrouwen zit het in de aanloop naar het eindtoernooi wel goed. België geldt als één van de favorieten voor de eindzege. Die druk is voelbaar, merkt Jan Vertonghen. ”We voelen dat er kans is om beter te presteren.”

De ploeg van Roberto Martínez wordt in de aanloop naar het eindtoernooi naar voren geschoven als één van de belangrijkste titelkandidaten. Heel gek is dat natuurlijk niet. De Rode Duivels voeren al tijden de wereldranglijst van de FIFA aan en veroverden op het recente Wereldkampioenschap in Rusland nog brons. Toch zijn er naar Vertonghen zijn mening twee landen die een grotere kans maken dan België. ”Frankrijk en Engeland zijn voor mij de grote favorieten. Wij zijn dat niet, maar we kunnen wel van elk land winnen. We weten dat we Engeland en Frankrijk kunnen kloppen”, aldus de centrumverdediger, die sinds afgelopen seizoen onder contract staat bij Benfica.

Hoewel Vertonghen de Rode Duivels dus niet als grootste favoriet voor de eindzege ziet, voelt hij meer druk dan in de afgelopen jaren. ”Bij de Olympische Spelen was er weinig druk. Bij de WK’s en voorbije EK was er wel druk, maar deze keer voelen we dat er een kans is om beter te presteren dan de vorige jaren. Ik voel druk om te presteren”, verklaarde hij zich nader. Je hoort en leest wel eens dat dit EK hét moment is voor de Rode Duivels om eindelijk een titel te pakken. Dries Mertens, die ook aanschoof voor de laatste persconferentie op Belgisch grondgebied, is het daar echter niet mee eens. ”Of het nu of nooit is voor onze generatie om een prijs te pakken? Dat denk ik niet.”

Op zijn hoede

In Sint-Petersburg moeten de Rode Duivels de eerste horde nemen op weg naar wat een succesvol en gedenkwaardig toernooi moet worden. Mertens is op zijn hoede voor de Russen. ”De evolutie van Rusland startte tijdens het WK. Ze speelden thuis en vol vertrouwen. Ze brachten goed voetbal met een sterke spits en goeie spelers rond hem. Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd.” Mertens ziet daarnaast een groot nadeel voor de Rode Duivels. ”Het is vooral leuk dat er terug supporters zijn. Maar het is wel een nadeel dat je in Rusland, Denemarken en Rusland speelt”, klonk het.

De ploeg van Martínez speelt zaterdagavond voor tienduizenden Russen. Dat belooft een heksenketel te worden. Hans Vanaken leeft in ieder geval met een goed gevoel toe naar het duel met Rusland. Als speler van Club Brugge was hij in oktober namelijk nog te gast in de Gazprom Arena. Toen zegevierden de Blauw-Zwarten met 1-2 in de groepsfase van de Champions League. Of Vanaken zaterdagavond ook in actie komt, is nog maar de vraag.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws