Vanaken keert zaterdagavond terug op bekend terrein

Hans Vanaken is met de Rode Duivels actief op het EK
03-06-2021: Voetbal: Belgie v Griekenland: Brussel BRUSSEL, BELGIUM - JUNE 3: Hans Vanaken of Belgium during the International Friendly match between Belgium and Greece at King Baudouin Stadium on June 3, 2021 in Brussel, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© jm20210603-192op /Orange Pictures/Photo News

Over drie dagen spelen de Rode Duivels in en tegen Rusland hun eerste groepswedstrijd op het Europees Kampioenschap. Hoewel de kans dat Hans Vanaken in actie komt niet heel groot is, zal hij toch met een lekker gevoel in het vliegtuig stappen. Het duel vindt namelijk plaats in Sint-Petersburg en daar heeft Vanaken eerder dit seizoen al flink feest gevierd.

Na derde plaats in de groepsfase van de Champions League, twee seizoenen geleden, wilde Club Brugge afgelopen jaargang eindelijk een keer overwinteren in het miljardenbal. Tijdens de loting voor de groepsfase werd de ploeg van Philippe Clement gekoppeld aan Zenit, Borussia Dortmund en Lazio. Een pittige loting, maar wel één met perspectief. De campagne begon voor de Belgisch landskampioen met een bezoek aan Zenit. In de aanloop naar dat duel kreeg Blauw-Zwart echter een flink aantal tikken te verwerken.

Eerst was het er het late puntenverlies tegen Standard, alvorens Club Brugge te horen kreeg dat een aantal spelers positief had getest op corona. Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik konden daardoor niet in het vliegtuig richting Sint-Petersburg stappen. Een hard gelag voor Clement, die Simon Deli al moest missen vanwege een schorsing. Ondanks al die afwezigen maakte Club Brugge een goede indruk. Het kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong, maar moest op ongelukkige wijze de gelijkmaker slikken.

Een overwinning leek er niet meer in te zitten. In de absolute slotfase van het duel begonnen de bezoekers echter nog één keer aan een aanval. Via Noa Lang en Vanaken kreeg Ruud Vormer de bal in de zestien. Met een strakke pass over de grond bood de aanvoerder Charles de Ketelaere een niet te missen kans. De jonge aanvaller deed inderdaad wat hij moest doen en bezorgde Club Brugge een perfecte start van de Champions League.

Charles de Ketelaere scoort de winnende tegen Zenit in de Champions League
Hét moment van de avond in oktober: De Ketelaere tikt Club Brugge op 1-2 in Sint-Petersburg. (Photo by Evgeny Vasiliev/Photo News)

Zaterdagavond hopen de Rode Duivels daar het startsein te geven voor een succesvol en gedenkwaardig EK. Het duel vat aan om 21.00 uur. De Russen weten zich gesteund door tienduizenden landgenoten.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws