Uitblinker Horvath bezorgt zijn land de Nations League

Ethan Horvath
WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 11 : Ethan Horvath goalkeeper of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KV Mechelen as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 11, 2020 in Westkapelle, Belgium, 11/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Hoewel Ethan Horvath in het afgelopen seizoen de Brugse bank warm hield, mocht hij zich onlangs ‘gewoon’ melden bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Hij keepte vorige week zelfs zijn eerste interland sinds 27 maart 2019. Zondagavond was er prompt een heldenrol voor hem weggelegd. Als invaller bezorgde hij de Verenigde Staten namelijk de eindzege van de Nations League.

Het onverwachte en uitstekende optreden van Horvath tijdens het bezoek aan Zenit leverde hem een uitnodiging voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten op. De teller stond destijds op drie interlands. Daar kwam vorige week zondag pas verandering in. Horvath kreeg de kans in de vriendschappelijke ontmoeting met Zwitserland. De Amerikanen verloren weliswaar met 2-1, maar Horvath kon terugkijken op een prima interland. Het oefenduel met de Zwitsers gold als voorbereiding op de finalewedstrijden van de Nations League. Daarin zou Zack Steffen echter weer plaatsnemen onder de lat.

Met de reservedoelman van Manchester City onder de lat plaatsten de Amerikanen zich ten koste van Honduras voor de finale van de Nations League. Daarin namen ze het op tegen Mexico. Horvath begon opnieuw op de bank, maar mocht zich na een kleine zeventig minuten alsnog opmaken voor een invalbeurt. Steffen kon vanwege een blessure niet verder. De tussenstand was op dat moment 1-1. Beide ploegen scoorden vervolgens nog één keer in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Heldenrol

Christian Pulisic schoot de Verenigde Staten daarin op een 3-2 voorsprong. In de blessuretijd van de verlenging leek Mexico toch nog op gelijke hoogte te komen. De Mexicanen kregen in extremis een strafschop. Andrés Guardado, normaliter een zekerheid vanaf elf meter, zag zijn poging echter gekeerd worden door Horvath. Een schitterende reflex van de goalie, die daarmee een strafschoppenserie voorkwam en de nationale ploeg van de Verenigde Staten de eindzege van de Nations League bezorgde. Na het laatste fluitsignaal sprong de geblesseerde Steffen Horvath in de armen. Prachtige beelden!

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws