Transfermarkt: Lang en Kossounou stijgen in waarde

Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7 : Noa Lang forward of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and SV Zulte Waregem at the Jan Breydel stadium on March 07, 2021 in Brugge, Belgium, 7/03/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken / Photo News

Noa Lang mocht zich in de afgelopen maanden al de speler met de hoogste marktwaarde op de Belgische velden noemen en neemt nu nog meer afstand van zijn achtervolgers. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn marktwaarde momenteel 22 miljoen euro. Daarmee gaat hij er twee miljoen op vooruit. Geïnteresseerde clubs zullen dus echt diep in de buidel moeten tasten. Ook Odilon Kossounou wordt door Transfermarkt nog eens beloond voor een sterk seizoen. Hij ziet zijn marktwaarde met één miljoen euro stijgen.

Kossounou vertegenwoordigt momenteel een marktwaarde van dertien miljoen euro. Slechts vier spelers uit de Jupiler Pro League zijn volgens Transfermarkt meer waard dan de Ivoriaan. Dat zijn Noa Lang, Paul Onuachu, Charles de Ketelaere en Roman Yaremchuk. Eerstgenoemde is en blijft voorlopig de speler met de hoogste marktwaarde op de Belgische velden. Onuachu zit hem overigens wel op de hielen. De Nigeriaan, die in het afgelopen seizoen aan de lopende band scoorde en uitgeroepen werd tot Profvoetballer van het Jaar, is nu twintig miljoen euro waard.

De Ketelaere completeert het podium. De aanvaller was in de eerste maanden van het seizoen de speler van Club Brugge met de hoogste marktwaarde, maar zag zich gepasseerd worden door Lang. Het goudhaantje van de Belgisch landskampioen gaat er niet op achteruit, maar ook niet op vooruit. Zijn marktwaarde blijft zestien miljoen euro. De eerste plaats in zowel het clubklassement als in het spelersklassement blijft in handen van Club Brugge. ”Ze hebben dit vooral te danken aan de constante die ze al jaren aan de dag brengen. Zo is dit hun tweede landstitel op rij, hun vierde in zes seizoenen tijd, en zijn zij op een zucht van de tweede ronde in de Champions League gestrand”, klinkt het.

Opvallend: ook Michel-Ange Balikwisha ziet zijn marktwaarde stijgen, namelijk van drie naar vijf miljoen euro. De flankspeler van Standard staat hoog op de verlanglijst van Club Brugge. Hij moet de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen worden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws