Sparringpartners van Club Brugge draaien al flink warm

Club Brugge verliest van Beerschot
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Marius Noubissi forward of Beerschot, Hans Vanaken midfielder of Club Brugge, Mats Rits midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photo News
© Gvg/Photo News

Club Brugge speelt zaterdagavond de eerste van de zes oefenwedstrijden in de aanloop naar de Supercup tegen KRC Genk. De tegenstander is Beerschot, dat om 18.00 uur te gast is in het Belfius Basecamp. De Antwerpenaren werkten in de afgelopen dagen al twee vriendschappelijke ontmoetingen af. Ook KV Kortrijk en Zulte-Waregem – die het later in de voorbereiding opnemen tegen de landskampioen – draaiden al warm. Een overzicht.

De ploeg van Philippe Clement trapt haar voorbereiding dus af met de oefenmatch tegen Beerschot. Vorig jaar stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in de voorbereiding. Toen kwam Club Brugge niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de promovendus, de nummer negen van het afgelopen seizoen in België. Beerschot werkte afgelopen vrijdag zijn eerste oefenwedstrijd af. De tegenstander was Kontich FC, een Antwerpse Eerste Provinciale. Raphael Holzhauser – in het afgelopen seizoen goed voor zestien doelpunten en zestien assists in de competitie – had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 0-5 overwinning.

Woensdagavond troffen de Antwerpenaren opnieuw vijf keer doel, maar kregen ze er ook twee om de oren. Het tweede oefenduel met KFC Dessel Sport leverde Beerschot klaarblijkelijk meer problemen op dan het eerste. KFC Dessel Sport komt evenals Kontich FC uit in de amateurreeksen, dus zaterdagavond wacht met Club Brugge de eerste serieuze test voor Beerschot. Ook KV Kortrijk, op 3 juli de tegenstander van Blauw-Zwart, kwam woensdagavond in actie. KV Kortrijk zegevierde met 0-5 tegen Racing Harelbeke. Een fijne zege voor de Kerels, die in tegenstelling tot Club Brugge wel supporters konden begroeten.

Zulte-Waregem

In de aanloop naar het treffen met de landskampioen speelt KV Kortrijk nog tegen KVK Westhoek en Sparta Petegem. Ook Zulte-Waregem, vier dagen na KV Kortrijk de tegenstander van Club Brugge, is sinds deze week officieel terug aan het werk. De Essevee zag topschutter Gianni Bruno weliswaar vertrekken naar KAA Gent, maar vond woensdagavond tegen Oudenaarde wel vier keer het net. Ze kreeg er echter ook twee tegen. Zaterdagavond neemt Zulte-Waregem het op tegen promovendus Union, dat al drie oefenwedstrijden achter de rug heeft.

Nog voor de ontmoetingen met KV Kortrijk en Zulte-Waregem neemt Club Brugge het op tegen Lokomotiv Zagreb. De nummer acht van het afgelopen seizoen in Kroatië speelde vooralsnog geen serieuze oefenmatch. Ook AEK Athene en FC Utrecht – op respectievelijk negen en dertien juli de tegenstanders van Club Brugge – kwamen nog niet in actie. FC Utrecht keerde woensdag terug op het trainingsveld.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws