Rode Duivels met Mignolet en Vanaken naar Denemarken

Club Brugge-doelman Mignolet in actie voor de Rode Duivels
03-06-2021: Voetbal: Belgie v Griekenland: Brussel BRUSSEL, BELGIUM - JUNE 3: Simon Mignolet of Belgium during the International Friendly match between Belgium and Greece at King Baudouin Stadium on June 3, 2021 in Brussel, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

De Rode Duivels kenden afgelopen zaterdag een uitstekende start van hun EK. Zonder al te groots te spelen, zegevierden ze met 3-0 tegen Rusland. Simon Mignolet en Hans Vanaken reisden weliswaar mee naar Sint-Petersburg, maar kwamen niet in actie. Vanaken maakte het uiteindelijk niet eens tot de wedstrijdselectie. Het is momenteel nog maar de vraag of hij morgenavond wel uitzicht heeft op speeltijd. Roberto Martínez kan in en tegen Denemarken namelijk weer een beroep doen op Axel Witsel en mogelijk ook Kevin de Bruyne. Laatstgenoemde stapte vanochtend in ieder geval op het vliegtuig richting Scandinavië.

Het is dringen op het middenveld van België. Bij afwezigheid van Witsel en De Bruyne kregen Youri Tielemans en Leandro Dendoncker de kans tegen Rusland. Ondanks het feit dat Witsel en De Bruyne dus helemaal niet van de partij waren, had Martínez op het wedstrijdformulier geen plek voor Vanaken. De middenvelder van Club Brugge moest genoegen nemen met een rol als tribuneklant. Momenteel ziet het er naar uit dat hij ook donderdagavond plaats moet nemen op de tribune. Martínez liet eerder deze week al doorschemeren dat Witsel minuten gaat maken. Dat geldt mogelijk ook voor De Bruyne.

Een reservebeurt voor Mignolet is uiteraard vanzelfsprekend. Hij moet ook dit toernooi Thibaut Courtois voor zich dulden. De ontmoeting tussen Denemarken en de Rode Duivels belooft een bijzondere te worden. De Deense start van het EK werd immers overschaduwd door de trieste gebeurtenissen rond Christian Eriksen. Hij zakte in de wedstrijd tegen Finland kort voor de pauze in elkaar en werd minutenlang gereanimeerd. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met de vedette van het Deense elftal. Gelukkig maar. Het treffen tussen de Denen en de Belgen begint morgenavond om 18.00 uur.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws