Openda ook volgend seizoen te bewonderen bij Vitesse

Loïs Openda, door Club Brugge verhuurd aan Vitesse
ARNHEM, NETHERLANDS - JANUARY 12: (L-R): Lois Openda of Vitesse during the Dutch Eredivisie match between Vitesse and FC Utrecht at Gelredome on January 12, 2021 in Arnhem, Netherlands (Photo by Ben Gal/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Ben Gal/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge wil zich deze zomer graag verder versterken. De landskampioen zal echter eerst een groot aantal ‘overbodige’ spelers van de hand willen doen. Siemen Voet tekende afgelopen vrijdag al bij PEC Zwolle. De kans is groot dat hij komend seizoen tegenover leeftijdsgenoot Loïs Openda staat. Volgens De Gelderlander huurt Vitesse hem namelijk voor nog een jaar van Club Brugge.

Openda wilde in zijn derde seizoen als volwaardig professional graag basisspeler zijn. Tijdens de voorbereiding op afgelopen jaargang realiseerde hij zich echter al snel dat hem dat op Jan Breydel niet ging lukken. Met Emmanuel Dennis, Michael Krmencik, David Okereke, Siebe Schrijvers en Youssouph Badji had Philippe Clement immers al voldoende opties voor de spitspositie. Openda koos eieren voor zijn geld en vertrok op huurbasis naar Vitesse. Die beslissing pakte in eerste instantie heel goed uit.

Vitesse trad met een nieuwe trainer aan in een 5-3-2-formatie en daarin lijkt Openda het beste tot zijn recht te komen. De rappe aanvaller was in zijn eerste negen competitiewedstrijden vijf keer trefzeker. Hij maakte onder meer de winnende in de topper tegen PSV. In de laatste fase van de eerste seizoenshelft kwam de klad er echter een beetje in bij Openda. Ook na de winterstop slaagde hij er niet meer in om zijn niveau van zijn eerste weken te halen, al was hij nog wel belangrijk in het bekertoernooi.

Toch ziet Vitesse voldoende redenen om nog minimaal één seizoen door te gaan met Openda. De aanvaller gaf in een eerder stadium al aan een langer verblijf bij de nummer vier van het afgelopen seizoen in Nederland wel te zien zitten. Openda gaat per 1 juli overigens zijn laatste contractjaar bij Club Brugge in. Het is nog niet bekend of de Belgisch landskampioen van plan is om zijn contract te verlengen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws