Okereke laat zich gelden in oefenmatch tegen Beerschot

Okereke scoort tegen Sint-truiden
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : David Okereke forward of Club Brugge scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Nico Vereecken / Photo News

Club Brugge hervatte afgelopen maandag pas de groepstraining en dat was duidelijk terug te zien in de oefenwedstrijd tegen Beerschot. In de eerste helft slaagde de ploeg van Philippe Clement er geen moment in om grip op het duel te krijgen. Na de pauze maakte de landskampioen – met flink wat andere namen – een betere indruk. Een aantal spelers kon zich bij vlagen laten gelden. David Okereke, bijvoorbeeld. De Nigeriaan staat weliswaar op de nominatie om te vertrekken, maar blijft vechten voor zijn kans.

Hoewel Blauw-Zwart in 2019 naast de landstitel greep, lieten de buitenlandse clubs hun ogen vallen op de spelers van het toenmalig elftal van Ivan Leko. Vooral de Engelse Premier League wist Jan Breydel te vinden. Zo legde Bournemouth flink wat geld neer voor Arnaut Danjuma en nam Aston Villa niet alleen Marvelous Nakamba, maar ook Wesley over van Club Brugge. Aston Villa betaalde maar liefst 25 miljoen euro voor de Braziliaanse spits.

Met een deel van dat bedrag meldde Blauw-Zwart zich bij Spezia Calcio. Het nam Okereke over voor een bedrag van ruim acht miljoen euro. Daarmee werd de Nigeriaan in één klap de duurste aankoop in de clubhistorie. Zijn start bij Club Brugge was veelbelovend. Hij scoorde immers drie keer in zijn eerste vier competitiewedstrijden. Club Brugge leek een waardige vervanger van Wesley te hebben gevonden. Okereke slaagde er echter niet in om de lijn van zijn eerste wedstrijden door te trekken.

Weinig minuten

Hij verdween naar de bank en moest lijdzaam toezien hoe Club Brugge nog geen halfjaar na zijn komst een nieuwe centrumaanvaller verwelkomde. Het zag er in de aanloop naar het afgelopen seizoen al niet goed uit voor Okereke, alhoewel hij uiteindelijk nog 35 keer in actie kwam. Dat zijn weliswaar veel wedstrijden, maar van de 3.150 te verkrijgen minuten, speelde hij er slechts 1.031. Als centrumspits lijkt zijn rol op Jan Breydel sowieso te zijn uitgespeeld. Deed Clement in de voorbije maanden een beroep op hem, was dat vooral als flankspeler.

Ook zaterdagavond, in de oefenwedstrijd tegen Beerschot, stond Okereke op de linkerflank geposteerd. Youssouph Badji kreeg na de pauze de voorkeur in de punt van de aanval. Het was echter de Nigeriaan die voorkwam dat Club Brugge onderuit ging in zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Daarmee liet Okereke zien dat hij er nog wel degelijk is. Club Brugge hoopt hem deze zomer weliswaar te verkopen, maar hij zal er deze voorbereiding nog één keer alles aan doen om Clement te overtuigen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws