Oefentegenstanders uitgelicht: geen enkele serieuze test

Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge
Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge wacht op 17 juli de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. KRC Genk is dan te gast in Brugge. Op Jan Breydel strijden de nummers één en twee van het voorbije seizoen direct om de eerste hoofdprijs, namelijk de Supercup. In de aanloop naar die kraker werkt de landskampioen zes oefenwedstrijden af. Wat opvalt is dat er geen enkele serieuze test tussen zit.

De eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen volgt enkele dagen na de traditionele medische testen. Op 26 juni is Beerschot om 18.00 uur de tegenstander. Club Brugge oefende in het afgelopen seizoen ook al tegen de Antwerpenaren. Beerschot promoveerde in het vanwege corona afgebroken seizoen naar de Jupiler Pro League. De promovendus maakte veel indruk door in de eerste weken onder anderen Club Brugge en KRC Genk te verslaan. Philippe Clement en co werden op eigen veld met 0-1 geklopt, terwijl Genk er met 5-2 aan moest geloven. De Antwerpenaren eindigden na een mindere tweede seizoenshelft uiteindelijk op de negende plaats.

Vier dagen na de aftrap van het oefenschema krijgt Club Brugge bezoek van Lokomotiv Zagreb, de nummer acht van het afgelopen seizoen in Kroatië. Daarbij is het belangrijk om te weten dat er slechts tien ploegen actief zijn op het hoogste Kroatische niveau. Hoewel het slechts een oefenmatch is, moet Club Brugge deze tegenstander dus met ruime cijfers van het veld (kunnen) spelen. De opvallendste speler? Mogelijk Roko Simic. Nog geen achttien jaar oud, maar volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij de hoogste marktwaarde van Lokomotiv Zagreb, namelijk 2 miljoen euro.

De volgende sparringpartner is KV Kortrijk. Ah, een bekende. De Kerels eindigden in het afgelopen seizoen weliswaar als veertiende, maar bewezen in beide ontmoetingen met Club Brugge een vervelende tegenstander te kunnen zijn. Op Jan Breydel werd het slechts 1-0 voor de uiteindelijke landskampioen en in West-Vlaanderen moesten de Blauw-Zwarten ook tot het gaatje gaan: 1-2. Als de Kortrijkers een blik naar boven werpen op de ranglijst, zien ze '10. Zulte-Waregem'. Je begrijpt waarschijnlijk al waar we naar toe willen. Ook Zulte-Waregem oefent deze zomer tegen Club Brugge. Dat gebeurt dan zonder Gianni Bruno. De topscorer - twintig doelpunten - vertrekt naar KAA Gent.

Overigens beleefde Club Brugge geen zware middagen tegen Zulte-Waregem. In de Elindus Arena werd het maar liefst 0-6 en op Jan Breydel 3-0. Van alle sparringpartners in de aanloop naar de Supercup én de competitiestart, mogen we van AEK Athene toch wel het meest verwachten. Mogelijk kan Michael Krmencik Clement nog van wat bruikbare tips voorzien. De Tsjech stond als speler van PAOK namelijk vijf keer tegenover de Griekse hoofdstedelingen. Krmencik zegevierde vier keer en maakte er twee tegen de uiteindelijke nummer vier van de Griekse Super League.

De laatste tegenstander voorafgaand aan de kraker tegen KRC Genk, is FC Utrecht. De Domstedelingen spraken voorafgaand aan het seizoen de ambitie uit om de Nederlandse top-3 aan te vallen, maar dat is niet echt gelukt. FC Utrecht is de nummer zes van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. De achterstand op nummer drie AZ bedroeg achttien punten, dus... In het seizoen 2004/2005 troffen Club Brugge en FC Utrecht elkaar in de groepsfase van de Europa League. Toen hadden de Belgen aan een treffer van Rune Lange in de 62ste minuut genoeg aan de overwinning.

https://twitter.com/fcutrecht/status/1403005260499611654?s=20

Het laatste oefenduel in de aanloop naar de competitiestart tegen Eupen volgt daags na de Supercup-finale. Aangezien er tegen Genk het nodige op het spel staat, kunnen we tegen Lierse SK een veredeld B-elftal verwachten. Mogelijk krijgen spelers als Nick Shinton, Ignace van der Brempt, Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus dan een kans. Zij stonden in het afgelopen seizoen ook al een aantal keer tegenover Lierse. Twee keer zegevierden de beloften, twee keer gingen ze onderuit. Lierse eindigde uiteindelijk als voorlaatste, één plek hoger dan Club NXT.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand