Oefentegenstander van Club schiet uit de startblokken

Bas Dost en Noa Lang bij Club Brugge
ANTWERP, BELGIUM - JANUARY 17: (L-R): Bas Dost of Club Brugge, Noa Lang of Club Brugge during the Pro League match between Beerschot and Club Brugge at Olympic Stadium on January 17, 2021 in Antwerp, Belgium (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Herman Dingler/Orange Pictures/Photo News

Komende week staat voor Club Brugge in het teken van de officiële start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maandag keren de spelers – na de medische testen van afgelopen week – terug op het trainingsveld. Vijf dagen later spelen ze hun eerste oefenwedstrijd. De tegenstander is Beerschot. De nummer negen van het afgelopen seizoen in België werkte afgelopen vrijdag al haar eerste vriendschappelijke ontmoeting af.

De Antwerpenaren debuteerden in het voorbije seizoen in de Jupiler Pro League. Met negen op negen – door onder meer een overwinning op Club Brugge – gingen ze uitstekend van start. In de tweede helft seizoenshelft bakte Beerschot er een stuk minder van, waardoor het zich uiteindelijk niet wist te verzekeren van een ticket voor de play-offs. Komend seizoen waagt de ploeg van Peter Maes een nieuwe poging. Maes werd in mei aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en liet er geen gras over groeien. ”Ik koos voor Beerschot omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken”, zei hij.

Dat belooft wat voor het nieuwe seizoen. De start mocht er in ieder geval zijn, al kunnen we niet al te veel conclusies binden aan een 0-5 overwinning op K. Kontich FC, dat aantreedt in de Antwerpse 1e Provinciale. Wat de vriendschappelijke ontmoeting wel duidelijk maakte, is dat Raphael Holzhauser niet lang nodig heeft gehad om warm te draaien. De nummer twee in de meest recente verkiezing van de Gouden Schoen scoorde in het voorbije seizoen van de Jupiler Pro League zestien keer en gaf ook nog eens achttien assists. Een plek in de Oostenrijkse EK-selectie leverden hem dat niet op, maar die teleurstelling heeft hij klaarblijkelijk al een plekje kunnen geven. Holzhauser scoorde afgelopen vrijdag immers twee keer.

KAA Gent

De Buffalo’s beleefden daarentegen een moeizame eerste oefenwedstrijd. Tegen KSC Dikkelvenne werd er nipt met 2-3 gewonnen. Aanwinst Gianni Bruno was direct trefzeker voor zijn nieuwe ploeg.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws