Nog één keer dan: het EK-programma van onze spelers

EK 2020
The Henri Delaunay Cup, which made a special visit to London today as part of the UEFA EURO 2020 Trophy Tour. Issue date: Friday June 4, 2021. ! only BELGIUM !
© Kirsty O'Connor/PA/Photo News

Vanavond is het eindelijk zover. Om 21.00 uur trappen Italië en Turkije het Europees Kampioenschap af. Het eindtoernooi had eigenlijk afgelopen zomer al moeten plaatsvinden, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. Vier spelers van Club Brugge komen in de komende weken uit voor hun nationale ploeg. Naast Simon Mignolet en Hans Vanaken zijn ook Eduard Sobol en Michael Krmencik van de partij. Wanneer komen zij in actie? Je leest het hier!

Rode Duivels

Ook Charles de Ketelaere en Brandon Mechele mochten dromen van een uitnodiging voor het EK, maar bondscoach Roberto Martínez had uiteindelijk alleen plek voor Mignolet en Vanaken. De doelman was er in 2014, 2016 en 2018 ook al bij, maar moest telkens Thibaut Courtois voor zich dulden. Dat zal deze zomer niet anders zijn. Ook Vanaken zal het moeten doen met een reservebeurt. De middenvelder maakt zich op voor zijn eerste eindtoernooi met de Rode Duivels, maar of er ook speelminuten in het vat zitten, moet nog blijken. België opent zijn EK zaterdagavond met het bezoek aan Rusland.

Programma:
  • Zaterdag 12 juni, 21.00 uur: België-Rusland
  • Donderdag 17 juni, 18.00 uur: Denemarken-België
  • Maandag 21 juni, 21.00 uur: Finland-België

Oekraïne

Sobol heeft een goed seizoen met Club Brugge achter de rug en is dus één van de 26 namen in de EK-selectie van Oekraïne. De linksback moest de oefeninterland tegen Noord-Ierland nog aan zich voorbij laten gaan, maar maakte afgelopen maandag in de vriendschappelijke ontmoeting met Cyprus zijn rentree. Sobol begon aan de aftrap en maakte de negentig minuten vol. De Oekraïners beginnen zondagavond aan hun EK. Tegenstander is Nederland, dat Sobol en zijn ploegmaten ontvangt in de eigen Johan Cruijff Arena.

Programma:
  • Zondag 13 juni, 21.00 uur: Nederland-Oekraïne
  • Donderdag 17 juni, 15.00 uur: Oekraïne-Noord-Macedonië
  • Maandag 21 juni, 18.00 uur: Oekraïne-Oostenrijk

Tsjechië

Hoewel Krmencik een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, mocht hij zich onlangs ‘gewoon’ melden bij de nationale ploeg van Tsjechië. Of er ook daadwerkelijk een rol voor hem is weggelegd, moet nog blijken. Begin deze week kreeg hij nog een flinke tik te verwerken. In het oefenduel met Italië begon hij weliswaar nog aan de aftrap, maar voor de vriendschappelijke interland tegen Albanië behoorde hij niet eens tot de kern. Die klap moet vast hard aangekomen zijn bij Krmencik. De Tsjechen mogen hun borst natmaken, want in de groepsfase nemen ze het op tegen achtereenvolgend Schotland, Kroatië en Engeland.

Programma:
  • Maandag 14 juni, 15.00 uur: Schotland-Tsjechië
  • Vrijdag 18 juni, 18.00 uur: Kroatië-Tsjechië
  • Dinsdag 22 juni, 21.00 uur: Tsjechië-Engeland

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws