Mignolet en Vanaken zetten voet aan wal in Rusland

Clement haalt Vanaken naar de kant tijdens Cercle-Club Brugge
Brugge, Belgium - January 28 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge being substituted during the Jupiler Pro League match between Cercle Brugge and Club Brugge at the Jan Breydel stadium on January 28, 2021 in Brugge, Belgium, 28/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

De Rode Duivels gelden alom als één van de belangrijkste kandidaten voor de eindzege van het EK, dat vanavond in Rome van start gaat. Hoewel de internationals zelf niet te hard van stapel willen lopen, zijn ze zich ervan bewust dat het deze zomer toch moet gaan gebeuren. Morgenavond moet de ploeg van Roberto Martínez de eerste horde nemen. In Sint-Petersburg wacht Rusland, één van de gastlanden. De kans dat Simon Mignolet en Hans Vanaken minuten maken is weliswaar klein, maar ze zijn in ieder geval van de partij. Met Mignolet en Vanaken in de gelederen zetten de Rode Duivels eerder op de middag voet aan wal in Sint-Petersburg.

Ook Brandon Mechele mocht in de afgelopen twee weken nog even dromen van deelname aan het EK. Hoewel de verdediger niet tot de 26-koppige EK-selectie behoort, meldde hij zich vorige week maandag bij zijn landgenoten in Tubize. Er stonden nog vraagtekens achter de inzetbaarheid van Axel Witsel, die revaliderende is van een zware achillespeesblessure. Het duel met Rusland komt weliswaar te vroeg voor de middenvelder, maar in het vervolg van het toernooi zal hij wel degelijk een rol gaan spelen. Dat geldt ook voor Kevin de Bruyne.

De middenvelder moest in de Champions League finale noodgedwongen het veld verlaten. Hij kwam hard in botsing met Antionio Rüdiger. Hoewel De Bruyne zich van de week meldde bij zijn ploeggenoten, trainde hij nog niet mee met de groep. De wedstrijd in en tegen Rusland moet hij aan zich voorbij laten gaan. In het duel met Denemarken verwacht Martínez echter ‘gewoon’ weer een beroep op hem te kunnen doen. Met zowel De Bruyne als Witsel out tegen Rusland, is er misschien toch nog een rol weggelegd voor Vanaken.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws