Mignolet en Vanaken kunnen Martínez toch van dienst zijn

Club Brugge-doelman Mignolet in actie voor de Rode Duivels
03-06-2021: Voetbal: Belgie v Griekenland: Brussel BRUSSEL, BELGIUM - JUNE 3: Simon Mignolet of Belgium during the International Friendly match between Belgium and Greece at King Baudouin Stadium on June 3, 2021 in Brussel, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Nog twee nachtjes slapen en dan beginnen de Rode Duivels aan hun EK. Hoewel ze één van de belangrijkste titelkandidaten zijn, willen de internationals niet te hard van stapel lopen. Zaterdagavond moet in en tegen Rusland in ieder geval de eerste horde worden genomen. Simon Mignolet en Hans Vanaken zullen weliswaar niet aan de aftrap beginnen, maar dat betekent niet dat ze Roberto Martínez helemaal niet van dienst kunnen zijn. De sterkhouders van Club Brugge zullen de bondscoach vast en zeker van een aantal bruikbare tips voorzien.

De Rode Duivels nemen het in de groepsfase op tegen Rusland, Denemarken en Finland. Zaterdagavond wacht dus de krachtmeting met de Russen. De elftallen ontmoeten elkaar in de Gazprom Arena van Zenit Sint-Petersburg, de kampioen van Rusland. Martínez en co stappen vrijdag op het vliegtuig richting de Russische miljoenenstad. Voor Vanaken zal de reis weinig verrassingen in petto hebben. De middenvelder van Club Brugge reisde in oktober nog af naar Sint-Petersburg. Blauw-Zwart en Zenit namen het namelijk tegen elkaar op in de groepsfase van de Champions League.

En Mignolet dan? Normaliter was hij die avond in oktober ook in actie gekomen, ware het niet dat hij in de aanloop naar dat duel positief had getest op corona. Daardoor stapte hij niet in het vliegveld richting Sint-Petersburg. In de thuiswedstrijd was de doelman er wel bij. Ook Vanaken was natuurlijk van de partij. Dat geldt ook voor Daler Koezjajev, Andrey Mostovoy en Magomed Ozdoev. Artjom Dzjoeba kwam in het eerste duel dan weer in actie, terwijl Yuri Zhirkov tijdens de ontmoeting in Brugge op de bank zat.

Mechele

En waarom deze namen? Nou, zij zijn allemaal geselecteerd door de Russische bondscoach. De kans is dus groot dat een aantal van deze namen zaterdagavond in actie komt tegen de Rode Duivels. Het zou ons niets verbazen als Martínez aan Mignolet en Vanaken heeft gevraagd wat zijn ploeg van deze namen kan verwachten. Ook Brandon Mechele kon er natuurlijk over meepraten. De verdediger behoort weliswaar niet tot de 26-koppige EK-selectie, maar trainde de afgelopen twee weken wel mee met de nationale ploeg. Mechele vocht in het heenduel met Zenit verhitte duels uit met Dzjoeba, de boomlange spits van Rusland.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws