Meunier lijkt transfer toch echt te gaan overwegen

Thomas Meunier bij Borussia Dortmund
Thomas Meunier (Dortmund) Muenchen, 06.03.2021, Fussball, Bundesliga, FC Bayern Muenchen - Borussia Dortmund ! only BELGIUM !
© SebastianEl-Saqqa/Witters Sport/Photo News

De spanning neemt toe in het kamp van de Rode Duivels. Ze beginnen vanavond in en tegen Rusland aan hun EK. Dat doen ze naar verwachting zonder Simon Mignolet en Hans Vanaken. Voor de sterkhouders van Club Brugge zal er in eerste instantie niet meer dan een reserverol weggelegd zijn. Dat geldt ook voor Thomas Meunier. De vleugelverdediger raakte zijn basisplaats bij Borussia Dortmund kwijt en lijkt dat te moeten bekopen met een plek naast Mignolet en Vanaken.

Na een sterk seizoen als speler van Club Brugge én een goed EK met de Rode Duivels, vertrok Meunier in de zomer van 2016 naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk won hij op nationaal niveau alles wat er te winnen viel. Meunier kwam uiteindelijk 128 keer in actie. Een knappe prestatie, zeker als je je bedenkt dat PSG in de zomer van 2017 ook nog Dani Alves naar het Parc des Princes haalde. Dankzij zijn goede prestaties in Frankrijk hoefde Meunier zich geen moment zorgen te maken over zijn basisplaats bij de Rode Duivels. Ook na het vertrek van Marc Wilmots was de vleugelverdediger zeker van zijn plek.

Fans van de Rode Duivels zullen zijn optreden tegen Gibraltar in 2017 nog goed voor de geest kunnen halen. België zegevierde toen met maar liefst 9-0. Meunier was in die galawedstrijd goed voor drie doelpunten en vier assists. Hoewel het slechts Gibraltar betrof, zei het veel over de ontwikkeling van de rechtsback. Ook op het WK in 2018 was hij basisspeler. Vooralsnog kwam Meunier negen keer in actie op een eindtoernooi. Of hij dat totaal in de komende weken kan opkrikken, moet nog blijken. In tegenstelling tot drie jaar geleden is Meunier namelijk niet meer onomstreden. Dat kan niet los worden gezien van zijn teleurstellend verlopen eerste jaar in Duitsland.

Amper honderd minuten

Meunier verruilde PSG afgelopen zomer transfervrij voor Borussia Dortmund. Hij had de clubs voor het uitkiezen, vertelde hij vorige maand in gesprek met Goal. ”Ik kon naar Atlético Madrid, Juventus en Tottenham gaan, maar ik wilde naar een club gaan waar er een authentieke voetbalsfeer hangt, zoals bij Club Brugge”, klonk het. Zijn keuze voor Borussia Dortmund pakte in eerste instantie goed uit, alhoewel zijn prestaties niet op lovende kritieken konden rekenen. Gaandeweg het seizoen verloor de Belg echter zijn basisplaats. In de laatste acht competitiewedstrijden deed hij amper honderd minuten mee. Ook in de Champions League en het bekertoernooi was er geen rol voor hem weggelegd.

Dat lijkt hij dus moeten te bekopen met een reserverol op het EK. In het uitzwaaiduel met Kroatië kreeg Timothy Castagne al de voorkeur boven de oud-speler van Club Brugge en dat zal vanavond wederom het geval zijn. Althans, dat verwachten de binnenlandse media. Het zal Meunier toch aan het denken zetten, zeker met het oog op het WK van 2022 in Qatar. De supporters van Club Brugge hopen op een terugkeer. Zo gek is dat nog niet eens. Clinton Mata lijkt deze zomer namelijk te vertrekken en dan komt er vanzelf een vacature vrij op de rechtsbackpositie.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws