Met deze elf begint Club tegen Lokomotiva Zagreb

PHOTONEWS 10905239 038
PHOTONEWS 10905239 038 Foto: © Herman Dingler/Orange Pictures/Photo News

Terwijl de Rode Duivels zich opmaken voor de kraker tegen Italië in de kwartfinales van het EK, speelt Club Brugge alweer zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Vier dagen na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot is Lokomotiva Zagreb de tegenstander. Evenals afgelopen zaterdagavond kunnen we veel wisselingen verwachten in de ploeg van Philippe Clement. David Okereke is in ieder geval één van de spelers die om 18.00 uur aan de aftrap beginnen. De Nigeriaan was tegen Beerschot nog verantwoordelijk voor de 1-1, tevens de eindstand. Ook Clinton Mata, Mats Rits, Ruud Vormer en Bas Dost komen in actie in de eerste helft.

Het oefenduel met Lokomotiva Zagreb staat mogelijk ook in het teken van de rentree van Charles de Ketelaere en Brandon Mechele. Beide sterkhouders keerden begin deze week terug op het trainingsveld. Zij zullen na de pauze zeer waarschijnlijk hun eerste minuten van deze voorbereiding maken. Dat geldt ook voor Ignace Van der Brempt. De vleugelverdediger meldde zich evenals zijn landgenoten maandag weer op de club. Ook talenten als Arne Engels, Ibrahim Fofana, Ibe Hautekiet en Mathis Servais zullen zich in de tweede helft weer mogen bewijzen.

Lokomotiva Zagreb is de nummer acht van het afgelopen seizoen in Kroatië. Afgelopen zondag speelde het zijn eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. De Kroaten kwamen in het Zeeuwse Scharendijke zeer goed weg tegen een bijeengeraapt Schouws elftal. De gastheren leidden na een halfuur met 2-0, maar in de tweede helft stelde Lokomotiva Zagreb de orde op zaken en won het uiteindelijk met 2-5. Roko Simic was één van de doelpuntenmakers. Voor de 17-jarige spits is de ontmoeting met Club Brugge een bijzondere. Hij is immers het neefje van Josip Simic. De voormalig aanvaller speelde tussen 2000 en 2004 zijn wedstrijden op Jan Breydel.