Mechele zet een definitieve streep door het EK

Brandon Mechele scoort voor Club Brugge tegen KRC Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Brandon Mechele defender of Club Brugge scoring a goal in front of Daniel Munoz defender of Genk during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

In tegenstelling tot Brandon Mechele en Charles de Ketelaere behoren Simon Mignolet en Hans Vanaken wel tot de 26-koppige EK-selectie van Roberto Martínez. De centrumverdediger mocht zich vorige week overigens wel ‘gewoon’ melden bij de nationale ploeg. Hoewel de bondscoach na afloop van het oefenduel met Kroatië (1-0 winst) vertelde dat Axel Witsel sowieso bij de 26 namen voor het EK zal zitten, blijft Mechele nog tot 11 juni bij de Rode Duivels. Hij moet door het positieve nieuws over Witsel wel definitief een streep zetten door deelname aan de Europese eindronde.

Daags na de belangrijke 2-1 overwinning van Club Brugge op Antwerp FC maakte Martínez zijn 26-koppige EK-selectie bekend. In maart mochten naast Mignolet en Vanaken ook Mechele en De Ketelaere zich melden bij de nationale ploeg. Hoewel Mechele en De Ketelaere niet in actie kwamen, mochten ze wel serieus dromen van hun eerste eindronde met de Rode Duivels. Martínez heeft in zijn plek echter geen plek voor Mechele en De Ketelaere, die dan wel weer op de stand-bylist staan. Omdat het vorige week nog niet zeker was of Witsel op tijd fit zou raken voor het EK, mocht Mechele zich als één van zijn potentiële vervangers melden bij de nationale ploeg.

Onder de indruk

Van den stand-bylist konden ook Sambi Lokonga en Zinho Vanheusden alsnog rekenen op een uitnodiging voor het trainingskamp in Tubize. Daar begonnen de Rode Duivels een week geleden aan hun EK-voorbereiding. Martínez vertelde zij dat er helemaal klaar voor moesten zijn, mocht Witsel de groepsfase niet redden. Na afloop van het met 1-0 gewonnen oefenduel met Kroatië had de bondscoach echter goed nieuws over zijn sterkhouder op het middenveld. ”Het meest onder de indruk ben ik wel van de evolutie van Axel Witsel. Hij zal zeker bij de 26 zitten voor het EK. Hij is belangrijk voor ons”, klonk het.

Dat betekent dat Mechele, Lokonga en Vanheusden dus een definitieve streep door het Europees Kampioenschap moeten zetten. Hun periode bij de Rode Duivels zit er echter nog niet op. ”Toch hou ik ze tot 11 juni bij ons”, vertelde Martínez. ”Omdat ze goed presteren, maar ook om blessures bij anderen op te vangen.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws