Mechele neemt met glimlach ‘afscheid’ van Rode Duivels

Brandon Mechele viert zijn winnende tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Brandon Mechele defender of Club Brugge celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photonews

Terwijl de Rode Duivels zich voorbereiden op hun vertrek naar Rusland, neemt Brandon Mechele juist afscheid van de nationale ploeg. Althans, voorlopig. De verdediger behoort weliswaar niet tot de 26-koppige EK-selectie, maar mocht zich een kleine twee weken geleden wel melden van Roberto Martínez. De bondscoach hield hem graag achter de hand, mocht één van zijn 26 internationals geblesseerd uitvallen. Dat is echter niet het geval, waardoor Mechele het trainingskamp inmiddels heeft verlaten.

Vier basisspelers van Club Brugge mochten hopen op een uitnodiging van Martínez voor het EK. De bondscoach riep in maart naast Simon Mignolet en Hans Vanaken ook Charles de Ketelaere en Mechele op voor de eerste interlands van dit kalenderjaar. Zowel De Ketelaere als Mechele kwam echter niet in actie. Heel verrassend was het dus niet dat zij niet tot de 26-koppige EK-selectie behoren. Beide spelers staan daarentegen wel op de stand-bylist. Evenals ‘reservespelers’ Thomas Kaminski, Zinho Vanheusden en Sambi Lokonga mocht Mechele zich vorige week dus wel ‘gewoon’ melden in Tubize.

Er stonden op dat moment nog heel wat vraagtekens achter de inzetbaarheid van Axel Witsel. De middenvelder liep in januari een zware blessure op. Deelname aan het EK werd onmogelijk geacht. Wonderen zijn de wereld echter nog niet uit, bewees Witsel. Hij is namelijk ‘gewoon’ inzetbaar, al komt de eerste groepswedstrijd tegen Rusland nog wel te vroeg. Martínez maakte na afloop van het tweede en tevens laatste oefenduel met Kroatië al bekend dat Witsel het zou redden. Begin deze week moest Mechele dus al een definitieve streep door het eindtoernooi zetten.

Donderdagmiddag werkte hij zijn voorlopig laatste training met de Rode Duivels af. Dat deed hij met een glimlach op zijn gezicht, blijkt uit een tweet die Mignolet de wereld in stuurde. Ook Vanaken had het zichtbaar naar zijn zin. Door de absentie

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws