Martínez verklaart late wissel van Mignolet

Simon Mignolet redt penalty
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 20: Simon Mignolet of Club Brugge stopping a penalty during the Jupiler Pro league match between Club Brugge and KV Oostende at the Jan Breydelstadion on January 20, 2021 in Brugge, Belgium, 20/01/2021. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
©Photonews

België werkt donderdagavond de eerste oefeninterland ter voorbereiding op de Europese eindronde af. De ploeg van Roberto Martínez maakte een povere indruk en moest tegen Griekenland dan ook genoegen nemen met een gelijkspel. Simon Mignolet begon onder de lat, kon zich met een aantal reddingen onderscheiden, maar slaagde er dus niet in om de ‘nul’ te houden. Opvallend was dat hij vlak voor tijd plaats moest maken voor Matz Sels. Martínez vertelde na afloop waarom.

Hoewel Thibaut Courtois de onbetwistbare nummer één is van België, kreeg Mignolet donderdagavond het vertrouwen van Martínez. Dat betaalde de doelman van Club Brugge terug met een goed optreden. Zo hield hij zijn ploeg in de eerste én tweede helft met een aantal goede reddingen op de been. Na een kleine zeventig minuten moest Mignolet toch vissen. Daar kon hij echter weinig aan doen. De doelman werd in de steek gelaten door zijn achterhoede. Een clean sheet in het shirt van de Rode Duivels zat er dus opnieuw niet in.

De negentig minuten ook niet, want Martínez besloot om Mignolet vlak voor tijd te laten vervangen door Sels. Dat wekte veel verbazing bij de kijkers. ”Ik ben vooral blij dat iedereen fit gebleven is. Al ben ik ook wel ontgoocheld, want we willen altijd winnen. Ook voor Matz Sels ben ik gelukkig. Een eerste cap, is toch een soort barrière waar je over gaat”, aldus de bondscoach. Duidelijk. Martínez gunde de doelman van RC Strasbourg gewoon zijn eerste interland voor de Rode Duivels. Daar blijft het voorlopig ook bij. Naar verwachting begint Courtois zondagavond tegen Kroatië ‘gewoon’ weer onder de lat.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws