Lang of Sobol gaat er met laatste uitverkiezing vandoor

Noa Lang viert de landstitel met Club Brugge
Noa Lang viert de landstitel met Club Brugge Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Dat de supporters van Club Brugge onder de indruk waren van de prestaties van Noa Lang in zijn eerste seizoen, is een understatement. De achterban van de landskampioen riep de aanvaller immers vier keer uit tot Speler van de Maand. Tijdens de Pro League Awards mocht hij ook nog eens de de trofee voor Youngster van het Jaar in ontvangst nemen. De kans is groot dat het daar niet bij blijft. Lang is namelijk nog altijd in de race voor de Goal of the Year. Even leek het erop dat hij het tegen zichzelf moest opnemen, maar zover zal het (mogelijk) niet komen.

Lang was in zijn eerste seizoen als speler van Club Brugge goed voor zeventien doelpunten. Zijn eerste maakte hij op bezoek bij OH Leuven, zijn zeventiende en voorlopig laatste in de kampioenswedstrijd tegen Anderlecht. De opbouw naar zijn treffer op Anderlecht mocht er weliswaar zijn, maar werd door Club Brugge niet genomineerd voor de verkiezing van de Goal of the Year. Lang maakte in het afgelopen seizoen echter genoeg mooie doelpunten om toch in aanmerking te komen voor deze fraaie uitverkiezing. Wat te denken van zijn omhaal in het thuisduel met KV Kortrijk? Of zijn solo-goal op Anderlecht?

Sobol

Stuk voor stuk doelpunten die nog lang op onze netvlies zullen staan. Zijn treffers tegen KV Kortrijk en Anderlecht maken het echter niet tot de eindstrijd van de Goal of the Year. Zijn fenomenale actie op bezoek bij Waasland-Beveren, die hij promoveerde tot doelpunt, daarentegen wel. In de halve finale moest Lang het opnemen tegen Brandon Mechele, die met zijn winnende in het thuisduel met KRC Genk lang mocht dromen van de finale. Dat onderonsje eindigde echter in het voordeel van Lang. De Nederlander neemt het in de eindstrijd naar alle waarschijnlijkheid op tegen Eduard Sobol. De Oekraïner scoorde in het voorbije seizoen weliswaar slechts twee keer, maar deed dat wel één keer schitterend.

Dat was op bezoek bij KV Kortrijk. Club Brugge keek na achttien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Heel lang kon de thuisploeg echter niet genieten van haar voorsprong. Op een afgeslagen hoekschop schoot Sobol de bal prachtig tegen de touwen. Daarmee stevent hij dus af op de eindstrijd in de verkiezing van de Goal of the Year. Sobol, momenteel met Oekraïne actief op het EK, haalde op Twitter meer stemmen dan Lang, die zijn solo-goal op Anderlecht dus uit de verkiezing gekegeld ziet worden. De supporters van Club Brugge mochten overigens ook op Instagram hun stem uitbrengen. De resultaten daarvan zijn echter niet terug te vinden.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1404091408575864835?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand