Kossounou ziet ontwikkeling nu ook echt beloond worden

Odilon Kossounou, verdediger van Club Brugge
Odilon Kossounou, verdediger van Club Brugge Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Odilon Kossounou begon het afgelopen seizoen weliswaar niet als basisspeler, maar was al vrij vlot niet meer uit de elf van Philippe Clement weg te denken. De Ivoriaan ontwikkelde zich ijzersterk. Hij speelde zich niet alleen in de basiself van Club Brugge, maar debuteerde ook voor de nationale ploeg van Ivoorkust. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is hij, evenals Charles de Ketelaere en Youssouph Badji, genomineerd voor de Golden Boy Award.

Vraag een willekeurig iemand wie de grote uitblinkers waren in het kampioenselftal van Clement en de kans is groot dat je namen als Noa Lang, Simon Mignolet, Clinton Mata en De Ketelaere hoort. Zij hebben inderdaad stuk voor stuk een goed seizoen achter de rug, maar de grootste revelatie was misschien toch wel Kossounou. De Ivoriaan streek in de zomer van 2019 neer op Jan Breydel en kreeg in zijn eerste seizoen de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.

Tijdens zijn debuutjaar in Brugge liet hij al bij vlagen zien een potentiële basisspeler van Club Brugge te zijn. Die bevestiging kregen we dus in het afgelopen seizoen. Kossounou begon het seizoen weliswaar niet als basisspeler, maar door blessureleed bij zijn concurrenten kreeg hij de kans. Die greep hij met beide handen aan. Zo kwam hij in de Champions League alleen op de eerste speeldag niet in actie. Het heroïsche duel met Zenit moest hij missen vanwege corona.

Odilon Kossounou in duel met Erling Haaland van Dortmund
Odilon Kossounou duelleert met Erling Haaland. De aanvaller van Borussia Dortmund is de laatste winnaar van de Golden Boy Award. (Photo by Jan De Meuleneir/Photo News)

Reactie

Kossounou bleef onomstreden, zelfs na zijn ongelukkige optreden tegen Anderlecht op de eerste speeldag van de Champions' play-offs. Door de absentie van Clinton Mata besloot Clement Kossounou op het middenveld te posteren. In december presenteerde de Ivoriaan zich weliswaar nog als uitstekend alternatief voor Mats Rits en Éder Balanta, maar in het thuisduel met Anderlecht kwam het er niet uit. Kossounou speelde ongelukkig en werd vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald.

Hij liet echter zien niet alleen fysiek, maar ook mentaal hele grote stappen te hebben gemaakt. In het restant van de nacompetitie was Kossounou weer de verdediger die we in de voorbije maanden serieus zagen doorbreken. Vooral in de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC maakte hij een grootse indruk. Dat leverde hem lovende kritieken op. Zoals eerder gezegd, zijn zijn prestaties niet onopgemerkt gebleven. Zo verscheen hij op de radar van clubs uit de Europese topcompetities. Club Brugge houdt inmiddels rekening met een vertrek van de Ivoriaan, die in Brugge nog wel een contract heeft tot medio 2024.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand