Knieblessure houdt Mignolet een maand aan de kant

Simon Mignolet in actie tegen KRC Genk
GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Philippe Clement kan op 17 juli als Club Brugge in de strijd om de Supercup bezoek krijgt van KRC Genk geen beroep doen op Simon Mignolet. Ook de competitiestart gaat mogelijk aan de doelman zijn neus voorbij. Mignolet verliet afgelopen maandag met een knieblessure het trainingskamp van de Rode Duivels. Verder onderzoek wees uit dat hij naar verwachting minstens een maand aan de kant staat.

Mignolet fungeerde in de voorgaande weken als stand-in van Thibaut Courtois. Afgelopen zondag, toen België het in de achtste finales van het EK opnam tegen Portugal, zou Mignolet normaliter opnieuw op de bank plaatsnemen. Hij blesseerde zich echter tijdens de warming-up, waardoor hij het duel vanaf de tribunes moest bekijken. Daags na de gewonnen match tegen Portugal meldden de Rode Duivels dat Mignolet noodgedwongen een punt moest zetten achter zijn EK.

Op dat moment was nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Inmiddels weten we dat het om een knieblessure gaat. Die valt al bij al mee, maar houdt hem dus wel minstens een maand aan de kant. Althans, dat is de verwachting. Daardoor mist hij sowieso de strijd om de Supercup én de competitiestart. Een week na het treffen met KRC Genk krijgt Club Brugge bezoek van Eupen. Met Senne Lammens en Nick Shinton heeft Blauw-Zwart twee talentvolle doelmannen in de gelederen. Het Laatste Nieuws verwacht echter dat de landskampioen toch op zoek gaat naar een tweede doelman.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws