Italiaanse media linken Club Brugge aan oude bekende

Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
DIEGEM, BELGIUM - JULY 07 : Vincent Mannaert, general manager of Club Brugge during his arrival at the Crowne Plaza Hotel before the meeting of the Pro League on July 7, 2020 in Diegem, Belgium, 07/07/2020. ( Photo by Lucas Castel / Photonews
© Lucas Castel/Photo News

Hoewel Club Brugge nog geen drie weken geleden voor het laatst in actie kwam, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. Komende week melden de eerste spelers zich voor de medische testen, alvorens op 26 juni de eerste oefenwedstrijd tegen Beerschot op het programma staat. Met welke namen Club Brugge aan de nieuwe competitie begint, is nog maar de vraag. Niet alleen hoopt de Belgisch landskampioen een groot aantal spelers te lozen. Ook wil ze zich versterken. In de zoektocht naar versterkingen laat Blauw-Zwart zijn oog naar verluidt vallen op een oude bekende.

David Okereke streek in de zomer van 2019 neer op Jan Breydel. Club Brugge legde maar liefst acht miljoen euro voor hem op tafel. Daarmee werd de Nigeriaan in één klap de duurste aanwinst in de clubhistorie. Hoewel hij in zijn eerste vier competitiewedstrijden drie keer trefzeker was, werd al snel duidelijk dat Okereke niet de spits is die Club Brugge successen zou gaan bezorgen. Niet voor niets trok Blauw-Zwart een halfjaar na Okereke zijn komst opnieuw de portemonnee. Michael Krmencik kwam voor zes miljoen euro over van Viktoria Plzen, maar ook zijn komst heeft niet goed uitgepakt.

Heel gek was het dus niet dat Bas Dost afgelopen winter neerstreek in Brugge. Club wilde hem het liefst een paar maanden eerder al aantrekken, maar toen vroeg Eintracht Frankfurt een te hoge vraagprijs. Dost was overigens niet de eerste spits die in de zomermaanden in verband werd gebracht met een transfer naar Club Brugge. Ook Adolfo Gaich (22) stond naar verluidt hoog op het verlanglijstje. Maandenlang schreven internationale media over de vermeende belangstelling van Blauw-Zwart in de Argentijnse spits, die destijds onder contract stond bij San Lorenzo.

Achttien wedstrijden voor CSKA, één doelpunt

De Belgisch landskampioen slaagde er echter niet in om Gaich los te weken bij de Argentijnen. Hij vertrok uiteindelijk naar CSKA Moskou. De Russen legden een bedrag van acht miljoen euro op tafel, maar Gaich is er vooralsnog niet in geslaagd om aan de verwachtingen te voldoen. Integendeel zelfs. In het afgelopen halfjaar kwam hij zelfs op huurbasis uit voor Benevento. Ook dat werd geen succes. Hoewel hij nog een langdurig contract heeft in Moskou is de kans groot dat hij daar deze zomer definitief vertrekt. En volgens het Italiaanse Tuttomercatoweb heeft Club het vizier opnieuw op hem gericht. Met Daniel Pérez, Youssouph Badji en Dost lijkt een nieuwe spits echter niet de hoogste prioriteit te genieten op Jan Breydel.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws