Interlands: ups en downs bij spelers van Club Brugge

Club Brugge-doelman Mignolet in actie voor de Rode Duivels
Club Brugge-doelman Mignolet in actie voor de Rode Duivels Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

We leven momenteel ruim twee weken sinds de laatste wedstrijd van Club Brugge in het afgelopen seizoen. Hoewel het thuisduel met KRC Genk verloren ging, sloot de ploeg van Philippe Clement het seizoen met een goed gevoel af. Een aantal spelers van de Belgisch landskampioen krijgt deze zomer de kans om de jaargang 20'21 van nog meer glans te voorzien. Dat moet dan gebeuren op het Europees Kampioenschap. Vorige week meldden de internationals zich bij hun nationale ploeg. Een overzicht van hoe het hen verging in de oefenwedstrijden.

We beginnen natuurlijk met de Rode Duivels. In maart meldden zich weliswaar nog vier sterkhouders van Club Brugge bij de nationale ploeg, maar deze zomer zullen er 'slechts' twee actief zijn op het EK. Simon Mignolet en Hans Vanaken kregen een uitnodiging van Roberto Martínez, Brandon Mechele en Charles de Ketelaere daarentegen niet. Zowel Mechele als De Ketelaere staat wel op de stand-bylist, maar zij moeten er geen rekening mee houden dat ze alsnog worden opgeroepen. De centrumverdediger mocht zich vorige week overigens wel melden in Tubize, maar weet sinds zondagavond dat hij definitief niet in actie komt tijdens de Europese eindronde.

Het is ook nog maar de vraag of er voor Mignolet en Vanaken een rol ligt weggelegd. Eerstgenoemde kreeg afgelopen donderdag in het oefenduel met Griekenland in ieder geval het vertrouwen van Martínez. Dat betaalde de doelman van Club Brugge terug met een sterk optreden. Hij moest weliswaar één keer vissen, maar met een aantal puike reflexen voorkwam hij erger voor de Rode Duivels. Zondagavond kreeg België bezoek van Kroatië. Mignolet nam 'gewoon' weer plaats op de bank. Ook Vanaken hoefde niet op een basisplaats te rekenen. De middenvelder kwam tegen Griekenland helemaal niet in actie en moest zondagavond genoegen nemen met een kleine 25 minuten speeltijd.

https://twitter.com/SMignolet/status/1400812356926644229?s=20

Verbaasde reacties

Met de invalbeurt van Vanaken maakte Martínez overigens niet heel veel vrienden. Hij werd al getrakteerd op verbaasde reacties toen hij bekendmaakte dat Vanaken tot zijn 26-koppige EK-selectie behoorde en tijdens het oefenduel met Kroatië werd het er niet minder op. De criticasters van Vanaken lijken zich geen zorgen te hoeven maken. Een belangrijke rol voor de middenvelder van Club Brugge zal er namelijk niet weggelegd zijn op het EK. Dat geldt ook voor De Ketelaere. Logisch, want hij behoort niet tot de selectie. In plaats daarvan meldde hij zich vorige week bij de U21. Vrijdagavond namen De Ketelaere en zijn leeftijdsgenoten het op tegen Kazachstan. De ploeg van Jacky Mathijssen zegevierde met 1-3.

Naast De Ketelaere maakte ook Ignace van der Brempt de negentig minuten vol. Dat gold niet voor Michael Krmencik. De centrumspits mocht zich ondanks een teleurstellend seizoen 'gewoon' melden bij de nationale ploeg van Tsjechië. Die oefende vrijdagavond tegen Italië. Krmencik had een basisplaats, maar werd direct na rust vervangen door Patrik Schick. Toen leidden de Italianen al met 2-0. Ze liepen in de tweede helft nog uit tot 4-0, waardoor Tsjechië en Krmencik een aardige tik kregen te verwerken. Dinsdagavond oefenen ze nog tegen Albanië, alvorens de blik op de eerste groepswedstrijd tegen Schotland kan.

https://twitter.com/ceskarepre_eng/status/1400887636798103554?s=20

Vervelende start

Naast Mignolet, Vanaken en Krmencik is ook Eduard Sobol van de partij tijdens de Europese eindronde. Zijn voorbereiding begon echter niet heel voorspoedig. Op de dag dat bondscoach Andrei Sjevtsjenko zijn definitieve EK-selectie bekendmaakte, haakte Sobol af vanwege ziekte. Het is ons nog niet bekend of hij inmiddels de groepstraining weer heeft hervat. We hopen natuurlijk van wel. Zonder Sobol zegevierden de Oekraïners overigens met 1-0 tegen Noord-Ierland. Vanavond staat er nog een vriendschappelijke ontmoeting met Cyprus op het programma. Het EK begint voor Oekraïne op 13 juni met een bezoek aan Nederland.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand