Interessante strijd onder de lat lonkt bij Club Brugge

Nick Shinton in actie namens de beloften van Club Brugge
FOREST, BELGIUM - OCTOBER 25 : Nick Shinton of NXT during the Proximus League D1 B match between Union and Nxt Club Brugge on October 25, 2020 in Forest, Belgium, 25/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Dat Club Brugge een enerverende transferzomer tegemoet gaat, staat vast. Momenteel is het nog allesbehalve duidelijk wie Philippe Clement allemaal tot zijn beschikking heeft als de landskampioen het seizoen officieel opent. De enige van wie zeker is dat hij vertrekt, is Ethan Horvath. Hij is namelijk transfervrij. Dat betekent dat er een vacature vrijkomt als stand-in van Simon Mignolet. Zowel Nick Shinton als Senne Lammens is erop gebrand om die in te gaan vullen.

In de twee seizoenen onder Ivan Leko was het eigenlijk geen moment duidelijk wie nou zijn eerste doelman was. Eerst kreeg Horvath de kans onder de lat. De Amerikaan werd gedurende het debuutseizoen van Leko echter vervangen door Karlo Letica. Laatstgenoemde leek in het daaropvolgende seizoen de nummer één onder de lat, maar uiteindelijk kreeg Horvath toch weer de kans. De onduidelijkheid die heerste onder de lat was misschien wel één van de redenen waarom Club Brugge in 2019 naast de landstitel greep.

Daar moest natuurlijk verandering in komen. Met de komst van Mignolet in de zomer van 2019 maakte Club Brugge in één klap een einde aan het keepersprobleem. Mignolet was in de afgelopen twee seizoenen één van, zo niet dé belangrijkste speler van het kampioenselftal van Clement. Het had als gevolg dat Horvath in de afgelopen twee seizoenen slechts 630 minuten in actie kwam. In die minuten maakte hij wel een goede indruk. Daarnaast gaf hij altijd honderd procent voor zijn ploeg. Ook op de trainingen. Daarom gunt Club Brugge hem deze zomer een transfervrij vertrek.

Eigen gelederen

Voor een nieuwe stand-in van Mignolet hoeft Blauw-Zwart niet de markt op. De club heeft er namelijk al twee in huis: Nick Shinton (20) en Senne Lammens (18). Beide doelmannen behoorden in het voorbije seizoen al een aantal keer tot de wedstrijdselectie, maar moeten nog wachten op hun eerste officiële minuten in de hoofdmacht. De kans is groot dat zij die komend seizoen eindelijk zullen maken. Zowel Shinton als Lammens heeft zich bij de beloften van een goede kant laten zien. Niet voor niets riep Jacky Mathijssen, bondscoach van de Rode Duivels U21, beide doelmannen onlangs op voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.

Omdat Mignolet mogelijk pas laat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League aansluit, zullen Shinton en Lammens mogelijk om de beurt hun kans krijgen in de oefenwedstrijden. Club Brugge speelt er zes in de aanloop naar de ‘finale’ van de Supercup tegen KRC Genk, dus genoeg mogelijkheden voor Clement om beide doelmannen in actie te zien. Eén van hen zal waarschijnlijk ook het doel verdedigen tegen KRC Genk. De verwachting is namelijk dat Mignolet dan nog niet van de partij is. Dat Blauw-Zwart vertrouwen heeft in Shinton en Lammens, bleek al uit de nieuwe contracten die zij in de afgelopen maanden tekenden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws