Het is eindelijk weer Matchday voor Club Brugge

Club Brugge in de thuiswedstrijd tegen Beerschot
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Hoewel de laatste wedstrijd van Club Brugge tegen KRC Genk van net een maand terug dateert, voelt het als een eeuwigheid geleden. In de tussentijd heeft de landskampioen zeker niet stilgezeten. Zo hield ze niet alleen Philippe Clement langer binnenboord, maar tekende ook Ruud Vormer een nieuw contract. De aanvoerder gaat komend seizoen voor alweer zijn vijfde landstitel met Blauw-Zwart. Het nieuwe seizoen ging afgelopen maandag officieel van start. Zaterdagavond staat de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. De tegenstander is Beerschot.

Geen onbekende voor Club Brugge. Ter voorbereiding op het afgelopen seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen kwamen de Antwerpenaren weliswaar heel snel op 0-1, maar maakte Krépin Diatta er in de eerste helft nog 1-1 van. Daar bleef het uiteindelijk bij. Club Brugge komt zaterdagavond voor de eerste keer sinds 23 mei in actie, terwijl Beerschot al twee oefenwedstrijden in de benen heeft. De nummer negen van het afgelopen seizoen in België oefende tegen K. Kontich en Dessel en zegevierde met respectievelijk 0-5 en 2-5. In Brugge wacht dus de eerste test van de voorbereiding.

Uitgedunde selectie

Clement heeft tegen Beerschot nog niet de beschikking over een voltallige spelersgroep. Simon Mignolet, Hans Vanaken, Eduard Sobol en Michael Krmencik zijn momenteel nog actief op het EK, terwijl Daniel Pérez met de nationale ploeg van Venezuela deelneemt aan de Copa América. Ook Charles de Ketelaere, Brandon Mechele en Odilon Kossounou zijn nog niet van de partij. Zij hadden begin deze maand nog interlandverplichtingen en genieten dus extra vakantie. Noa Lang, Clinton Mata, Bas Dost, Mats Rits en Vormer zullen daarentegen wel minuten gaan maken. De verwachting is dat Clement ook een beroep doet op een groot aantal spelers van Club NXT.

Het oefenduel met Beerschot begint om 18.00 uur. Er zijn helaas (nog) geen supporters welkom. De wedstrijd is live te volgen via het Facebook- of YouTubekanaal van Club Brugge.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws