Herstelde Sobol tankt vertrouwen met Oekraïne

Eduard Sobol
Eduard Sobol Foto: © Herman Dingler/Photo News

Oekraïne heeft een kleine week voor de start van de groepsfase van het Europees Kampioenschap nog eens vertrouwen getankt. De ploeg van Andrei Sjevtsjenko zegevierde afgelopen donderdag al met 1-0 tegen Noord-Ierland en was vanavond ook te sterk voor Cyprus. Eduard Sobol maakte zijn rentree in de basiself en deed de volledige wedstrijd mee.

Sjevtsjenko maakte vorige week zijn 26-koppige EK-selectie bekend. Daarin heeft hij plek voor onder anderen Roman Yaremchuk van KAA Gent en dus Sobol. De vleugelverdediger van Club Brugge heeft een goed seizoen achter de rug, alhoewel hij niet altijd omstreden was. De start van zijn voorbereiding op het Europees Kampioenschap verliep echter niet helemaal vlekkeloos. Op de dag dat hij te horen kreeg dat hij mee mag naar de eindronde, moest hij zich afmelden omdat hij zich niet lekker voelde.

Daardoor ging de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland aan zijn neus voorbij. Vanavond was Sobol er dus wel weer bij. Hij begon aan de aftrap van het oefenduel met Cyprus, dat eigenlijk pas een kleine tien minuten voor de pauze echt losbrandde. De bezoekers moesten na 36 minuten verder met tien man. Twee rake strafschoppen zorgden er vervolgens voor dat de Oekraïners met een 2-0 voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft hadden ze niet veel te vrezen van de tien Cyprioten. Op het uur kwam de thuisploeg op 3-0 en een aantal minuten maken later Andriy Yarmolenko er met zijn tweede van de avond 4-0 van. Daar hielden de Oekraïners het bij. Zodoende kunnen Sobol en zijn teamgenoten met veel vertrouwen toewerken naar het Europees Kampioenschap. Dat begint voor Oekraïne met het bezoek aan Nederland, komende zondag om 21.00 uur.