Gent laat ambities voor komend seizoen in het midden

Clinton Mata in actie tegen KAA Gent
Clinton Mata in actie tegen KAA Gent Foto: © ©Orange Pictures / Photo News

Hoewel de laatste speeldag van de nacompetitie nog als de dag van gisteren voelt, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. Later deze week melden de eerste spelers van Club Brugge zich voor de traditionele medische testen. Op de achtergrond is de clubleiding druk bezig met de spelersgroep voor komend seizoen. Ook de andere ploegen in de Jupiler Pro League zitten niet stil. KAA Gent, bijvoorbeeld. De Buffalo's kondigden afgelopen zaterdag de komst van twee nieuwe spelers aan. Over de sportieve ambities wil voorzitter Ivan De Witte echter nog niet zoveel kwijt.

Hoewel KAA Gent zich in de Europe play-offs toch nog wist te verzekeren van Europees voetbal, zal de ploeg zich komend seizoen beter willen presenteren. Twee seizoenen geleden waren de Buffalo's op papier nog de belangrijkste concurrent van Club Brugge, alhoewel het verschil tussen beide ploegen uiteindelijk vijftien punten in het voordeel van Blauw-Zwart bedroeg. KAA Gent had de ambitie om dat gat te dichten, maar daar kwam in het afgelopen seizoen bar weinig van terecht. Dat kwam vooral door een rampzalige start. De eerste drie competitiewedstrijden werden verloren, terwijl Gent ook onderuit ging in de play-offs voor deelname aan de Champions League.

De Buffalo's stelden op een gegeven moment meer hoofdtrainers aan dan dat ze punten pakten op het veld. Onder Hein Vanhaezebrouck vond de ploeg de weg omhoog en won ze zelfs op Jan Breydel. Dankzij een sterk optreden in play-off II, waarin het vier keer won, verzekerde Gent zich dus alsnog van Europees voetbal. Om in het nieuwe seizoen een stuk beter van start te gaan, wil de clubleiding de spelersgroep zo snel mogelijk op orde hebben. Op de transfermarkt sloeg Gent alvast een belangrijke slag door zowel Gianni Bruno als Andrew Hjulsager binnen te halen. Daar spreekt ambitie uit. Toch?

Levensmotto

''We zullen een goed jaar spelen waarbij we deze club een elan zullen geven dat er mag zijn'', vertelde De Witte dinsdagmiddag tijdens een drukbezochte persconferentie. ''Maar ik zal dat niet uitdrukken in posities ofzo. Maar geloof me: er is heel veel gewerkt in het tussenseizoen'', voegde hij daaraan toe. Op welke eindklassering de Buffalo's gokken, is dus nog niet duidelijk. Maar dat we een 'nieuw' Gent te zien krijgen, spreekt voor zich. ''We hebben een coach die nooit stilzit. En die altijd in zijn geest bezig is met verbeteren. Dat is zijn levensmotto'', was De Witte nog lovend over Vanhaezebrouck. Van een 'alle-remmen-los-sfeer' is weliswaar nog geen sprake, maar de Slag om Vlaanderen zou zomaar eens vertaald kunnen worden naar het veld én de ranglijst.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand