EK 2020: Club-spelers moeten aan de bak in 1/8 finales

PHOTONEWS 10928220 001
PHOTONEWS 10928220 001 Foto: © Kirsty O'Connor/PA/Photo News

Terwijl Club Brugge zich voorbereidt op het eerste oefenduel van de voorbereiding, maken zestien landenploegen zich op voor de achtste finales van het EK. Tot die ploegen behoren naast de Rode Duivels ook Oekraïne en Tsjechië. Dat betekent dat niet alleen Simon Mignolet en Hans Vanaken, maar ook Eduard Sobol en Michael Krmencik nog altijd mogen dromen van een succesvol afloop van het eindtoernooi. Zij strijden vanaf komend weekeinde allemaal om een plekje bij de laatste acht. Vooral de Rode Duivels en het Tsjechië van Krmencik mogen hun borst natmaken.

De Rode Duivels maakten in de eerste twee groepswedstrijden weliswaar geen overtuigende indruk, maar sloten de confrontaties met Rusland en Denemarken wel winnend af. Daardoor waren ze voorafgaand aan de derde speeldag al zeker van een ticket voor de achtste finales. Roberto Martínez zag dus de mogelijkheid om een aantal sterkhouders aan de kant houden in de laatste groepswedstrijd tegen Finland. Dat maakte de weg vrij voor Vanaken, die tijdens de eerste twee duels genoegen moest nemen met een rol als tribuneklant. Tegen Finland kwam hij weliswaar pas in de blessuretijd binnen de lijnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Zijn debuut op een eindronde was een feit.

Loodzware klus

Mignolet moet daarentegen nog altijd wachten op zijn eerste minuten op een eindtoernooi. Heel gek is dat dus niet. In de persoon van Thibaut Courtois moet hij één van de beste keepers van Europa voor zich dulden. De ogen zullen zondagavond opnieuw op hem gericht zijn. De Rode Duivels nemen het in de achtste finales van het EK immers op tegen Portugal. De ploeg van Cristiano Ronaldo verzekerde zich weliswaar 'slechts' als een van de beste nummers drie voor de volgende ronde, maar had woensdagavond zomaar van wereldkampioen Frankrijk kunnen winnen. Vanaken lijkt zondagavond overigens weer plek te moeten nemen op de tribune. Thorgan Hazard is weer fit en zal normaliter terugkeren in de basiself.

De kraker tussen België en Portugal wordt gespeeld in Sevilla en begint om 21.00 uur. Eerder op de avond ontmoeten Nederland en Tsjechië elkaar in een snikheet Boedapest. De Tsjechen - met Krmencik in de gelederen - verzekerden zich evenals Portugal als een van de beste nummers drie van hun plek bij de laatste zestien. Krmencik moet het vooralsnog doen met een rol als invaller. De spits - die deze zomer zal vertrekken bij Club Brugge - deed achttien minuten mee in de groepsfase. Tijdens het laatste groepsduel met Engeland bleef hij op de bank.

Sobol

Het houdt maar niet op met die beste nummers drie. Naast Tsjechië stoot ook Oekraïne als nummer drie door naar de volgende ronde. Dat hebben Sobol en zijn ploeg- en landgenoten te danken aan Zweden, die niet verloren van Polen. In de achtste finales mogen de Oekraïners proberen wat de Polen niet lukten: winnen van Zweden. Of Sobol minuten zal maken, is nog maar de vraag. Hij mocht in de groepsfase alleen heel even invallen tegen Noord-Macedonië. Zweden-Oekraïne is de laatste achtste finale. De winnaar neemt het in de kwartfinale op tegen Engeland of Duitsland. Oei...

https://twitter.com/EURO2020/status/1407816859248955395?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand