Drie redenen om uit te kijken naar start van nieuw seizoen

Aanvoerder Ruud Vormer van Club Brugge werkt zich in het zweet
BRUGGE, BELGIUM - JUNE 17 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge pictured at AZ Sint-Jan for the medical Tests of Club Brugge prior the 2021-2022 season. on June 17, 2021 in Brugge, Belgium, 17/06/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Terwijl de Rode Duivels zich voorbereiden op hun laatste groepswedstrijd tegen Finland, telt Club Brugge af naar de eerste training van het seizoen. Die staat voor morgen op de planning. Vijf dagen later speelt de ploeg van Philippe Clement haar eerste oefenmatch ter voorbereiding op de Supercup én de competitiestart. Begint het al te kriebelen? Door deze drie redenen zou jij willen dat de voorbereiding vandaag nog van start gaat.

Afgelopen week begon een aantal spelers van Club Brugge al ‘officieus’ aan het nieuwe seizoen. In zowel het AZ Sint-Jan Ziekenhuis als het Belfius Basecamp stonden de traditionele medische testen op het programma. Een lachende Clinton Mata kwam voorbij, Noa Lang stal de show met een shirt van landgenoot Memphis Depay en Ruud Vormer liet er al direct geen gras over groeien. De medici zetten de landskampioenen flink aan het werk en dat vond de aanvoerder maar niks. ”Dit moeten doen is echt verschrikkelijk”, klonk het. Morgen mag hij zich eindelijk weer melden op het veld. Dat is natuurlijk al een reden om uit te kijken naar de start van het nieuwe seizoen, maar onderstaande drie maken het nog wat mooier.

Interessante strijd onder de lat

Clement heeft vanaf morgen nog niet de beschikking over al zijn spelers. Een aantal van hen is momenteel actief met zijn nationale ploeg. Simon Mignolet, bijvoorbeeld. De Rode Duivels gelden als één van de grootste kanshebbers voor de eindzege van het EK. Het zou dus zomaar kunnen dat hij pas na de Supercup tegen KRC Genk aansluit. Clement hoeft zich echter geen zorgen te maken over de positie onder de lat, want er staan twee jonge en talentvolle doelmannen te popelen om zich te laten zien. We doelen natuurlijk op Nick Shinton en Senne Lammens. Vooral eerstgenoemde hoopt zich deze voorbereiding serieus te laten gelden.

Shinton vierde in mei zijn twintigste verjaardag. Toeval of niet, op die dag zette hij ook zijn handtekening onder een contract tot medio 2023. Daarmee werd hij beloond voor zijn optredens bij Club NXT in het afgelopen seizoen. In vijftien duels hield hij drie keer zijn doel schoon. Niet slecht voor de doelman van een ploeg die gedurende het hele seizoen onderaan bungelde. Club Brugge speelt in de aanloop naar de Supercup op 17 juli zes oefenwedstrijden, dus de verwachting is dat zowel Shinton als Lammens een serieuze kans krijgt. Degene die Clement het meest kan bekoren, zal mogelijk starten tegen KRC Genk.

Nick Shinton in actie namens de beloften van Club Brugge
Nick Shinton gaat deze zomer voor zijn kans bij Club Brugge. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)
Een nieuwe lichting talenten

Mignolet is niet de enige A-speler die we in de komende weken nog niet op het Belfius Basecamp zien verschijnen. Ook Hans Vanaken, Eduard Sobol, Daniel Pérez en Michael Krmencik zullen later aansluiten. Laatstgenoemde staat weliswaar op de nominatie om deze zomer te vertrekken, maar zolang hij onder contract staat bij Club Brugge, zal hij mogelijk ‘gewoon’ deel uitmaken van de A-kern. Daarnaast zullen ook Charles de Ketelaere, Odilon Kossounou en Brandon Mechele later aansluiten. Dat biedt Clement de mogelijkheid om een groot aantal talenten in actie te zien.

Een aantal van hen werkte zich donderdag en vrijdag al in het zweet. Noah Mbamba natuurlijk, maar ook Mathis Servais, Arne Engels, Romeo Vermant, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lynnt Audoor, Ibrahima Fofana, Kyani Vroman en Lukas Mondele. Inderdaad, dat zijn er nogal wat. Clement heeft een grote vijver om uit te vissen. Wij zijn benieuwd welke namen zich in de komende weken in de kijker kunnen spelen. Mathis Servais, Arne Engels en Ibrahima Fofana zaten al eens bij de A-kern, dus die zullen er zeker op gebrand zijn om hun kans te grijpen.

Twijfelgevallen vechten voor (laatste) kans

Zolang Clement niet op al zijn spelers een beroep kan doen, en de zomeraanwinsten uitblijven, zullen we een aantal namen in actie zien komen die in het afgelopen seizoen voornamelijk de bank warm hielden. Federico Ricca, bijvoorbeeld. Of wat te denken van Youssouph Badji? Laatstgenoemde schoot in het afgelopen seizoen uit de startblokken, maar viel vervolgens ver terug. Oké, hij is nog jong – pas negentien – maar Club Brugge had gehoopt dat hij al wat verder in zijn ontwikkeling zou zijn. Deze voorbereiding krijgt hij een nieuwe kans. Pérez is momenteel actief met de Venezolaanse nationale ploeg, terwijl een groot aantal aanvallers deze zomer mag vertrekken.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws