De Ketelaere maakt na sterk seizoen kans op fraaie prijs

Charles de Ketelaere viert zijn tweede landstitel met Club Brugge
Charles de Ketelaere viert zijn tweede landstitel met Club Brugge Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Na een sterk seizoen mag Charles de Ketelaere hopen op een fraaie uitverkiezing. De aanvaller van Club Brugge is door het Italiaanse Tuttosport genomineerd voor de Golden Boy Award. Dat geldt ook voor Odilon Kossounou en Youssouph Badji. Om de prijs in ontvangst te mogen nemen, moeten de talenten van de Belgisch landskampioen heel wat andere namen van zich af weten te schudden. In totaal komen er namelijk honderd spelers onder de 21 jaar in aanmerking voor deze prijs.

De Ketelaere debuteerde weliswaar al in 2019 in de hoofdmacht van Club Brugge, maar beleefde in het afgelopen seizoen zijn serieuze doorbraak. Zo maakte hij op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League de winnende tegen Zenit. Philippe Clement realiseerde zich al snel dat hij niet meer om hem heen kon. Ook Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, was overtuigd. Hij riep hem in november op voor de vriendschappelijke ontmoeting met Zwitserland. De Ketelaere kwam in het afgelopen seizoen uiteindelijk 46 keer in actie voor Club Brugge. Daarin scoorde hij vijf keer en leverde hij acht assists.

Wat De Ketelaere vooral zo bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. Of Clement hem nou op het middenveld of in de voorhoede posteert, hij levert altijd. Ook Kossounou kan op meerdere posities uit de voeten. De Ivoriaan heeft een uitstekend seizoen achter de rug, waarin hij zich in de basiself van Club Brugge speelde en debuteerde voor de nationale ploeg van Ivoorkust. De kans is groot dat hij komend seizoen niet meer op de Belgische velden te bewonderen is. Badji zal daarentegen nog wat stappen moeten zetten om op het niveau van De Ketelaere en Kossounou te komen. Hij kende een voortvarende start, maar viel vervolgens ver terug.

Vier Belgen

De Ketelaere is overigens niet de enige voetballer van Belgische komaf die is genomineerd voor de Golden Boy Award, de prijs voor de beste speler onder de 21 jaar. Nicolas Raskin (Standard), Yari Verschaeren (Anderlecht) en Jérémy Doku (Rennes) maken ook kans op deze prestigieuze award. De Belgen behoren echter niet tot de favorieten voor deze prijs. Jude Bellingham (Dortmund), Pedri (Barcelona) en Ryan Gravenberch (Ajax) zijn de belangrijkste kandidaten om Erling Haaland op te volgen.

https://twitter.com/FTalentScout/status/1404796315842850817?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand