Club zet streep door mogelijke vervangers Kossounou

PHOTONEWS 10898213 058
PHOTONEWS 10898213 058 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge keert komende maandag terug op het trainingsveld. Philippe Clement rekent nog niet op Odilon Kossounou. De Ivoriaan geniet wat langer vakantie omdat hij zich nog niet zo lang geleden moest melden bij de nationale ploeg van Ivoorkust. Kossounou is één van de spelers aan wie deze zomer ongetwijfeld getrokken zal worden door buitenlandse (top)clubs. Club Brugge moet mogelijk dus op zoek naar een vervanger. Twee mogelijke kandidaten kan de landskampioen in ieder geval al uit haar hoofd zetten.

Het ging in de afgelopen maanden veelvuldig over Noa Lang en Charles de Ketelaere. De aanvallers beleefden een sterk seizoen, waarin ze zich nadrukkelijk in de kijker speelden. De Ketelaere debuteerde bij de Rode Duivels, terwijl Lang een tijdje werd genoemd als kandidaat voor de EK-selectie van Oranje. Het is dus niet meer dan logisch dat zij in de schijnwerpers staan. Het kampioenselftal van Club Brugge herbergde echter meer uitblinkers. Kossounou, bijvoorbeeld. De Ivoriaan begon het seizoen weliswaar niet als basisspeler, maar toen hij de kans kreeg, greep hij die met beide handen vast.

Kossounou verdween niet meer uit de basiself. Evenals De Ketelaere en Lang speelde hij zich in de kijker van de nationale ploeg én clubs uit de buitenlandse topcompetities. Zijn zaakwaarnemer gaf in een vervroegd stadium al aan dat de kans groot is dat zijn cliënt deze zomer een stap hogerop zet. Club Brugge houdt dus serieus rekening met een vertrek van zijn sterkhouder. In de zoektocht naar een mogelijke vervanger leek Blauw-Zwart uit te komen bij de Colombiaan Yerson Mosquera, maar hij vertrekt naar het Engelse Wolverhampton.

Het zou ons dus niets verbazen als Club Brugge met een andere naam op de proppen komt. Door de namen van Wesley Hoedt en Björn Engels moet de landskampioen in ieder geval een streep zetten. Eerstgenoemde tekende donderdagmiddag bij Anderlecht, terwijl Engels Aston Villa verruilt voor Antwerp FC. Hoedt stond afgelopen zomer nog in de nadrukkelijke belangstelling van Club Brugge, maar tot een transfer kwam het niet. Hij gaf immers de voorkeur aan een tijdelijk vertrek naar Lazio. Engels kwam in de afgelopen twee seizoenen uit voor Aston Villa, al speelde hij slechts negentien wedstrijden. In de afgelopen jaargang zelfs geen minuut.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand