Club YLA-speelsters hard onderuit met de Red Flames

Club YLA viert een treffer van Minnaert
Club YLA viert een treffer van Marie Minnaert in de thuiswedstrijd tegen Charleroi, die met 2-0 werd gewonnen.
©Club YLA

Club YLA-speelsters Marie Minnaert, Jody Vangheluwe en Isabelle Iliano begonnen vanavond weliswaar aan de aftrap bij de Red Flames, maar konden niet voorkomen dat ze hard onderuit gingen tegen Spanje. Ook Minnaert, in het afgelopen seizoen goed op dreef in de Scooore Super League, kon het tij niet keren. De Belgische dames verloren in Madrid met 3-0. Zaterdagavond kunnen ze zich al revancheren. Dan wacht een oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

De vriendschappelijke ontmoetingen met Spanje en Luxemburg staan in het teken van de voorbereiding op de WK-kwalificatie. Die begint voor de Red Flames in september met de uitwedstrijd tegen Polen. Vanavond namen de dames het dus op tegen Spanje. De thuisploeg nam twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft de leiding. In de tweede helft liepen de Spaanse dames vervolgens uit naar 2-0 en 3-0. Van de Club YLA-speelster maakte alleen Vangheluwe de negentig minuten vol. Minnaert werd een klein kwartier voor tijd naar de kant gehaald, Iliano in de slotminuut van de reguliere speeltijd.

Zaterdagavond nemen de Red Flames het dus op tegen Luxemburg. De kans is groot dat Minnaert, Vangheluwe en Iliano niet in actie zullen komen. De bondscoach van de Red Flames verwelkomt bij terugkomst in België namelijk een groot aantal nieuwe internationals. De Red Flames kampten in de voorbije weken met de nodige coronagevallen, waardoor Ives Serneels sowieso al flink moest puzzelen. Na het oefenduel in en met Luxemburg heeft Serneels in ieder geval voldoende tijd om zich voor te bereiden op de start van de kwalificatiereeks. Die begint op 17 september.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws