Club start morgen aan voorbereiding op nieuw seizoen

Clement, trainer van Club Brugge, tijdens het duel met Charleroi
Clement, trainer van Club Brugge, tijdens het duel met Charleroi Foto: © Gvg/Photo News

Hoewel het Europees Kampioenschap in volle gang is, zijn de eerste ploegen uit de Jupiler Pro League al begonnen aan hun voorbereiding. Ook bij Club Brugge gaat de bal weer rollen. Nog geen maand na de laatste wedstrijd tegen KRC Genk in de Champions' play-offs melden de eerste spelers zich voor de medische testen. Die staan donderdag en vrijdag op het programma. Een goeie week later speelt de ploeg van Philippe Clement haar eerste oefenduel van de voorbereiding.

Club Brugge begon weliswaar met een recordvoorsprong van acht punten aan de nacompetitie, maar daarin moest het toch nog flink aan de bak. In de eerste drie wedstrijden slaagden Clement en zijn manschappen er immers niet in om te winnen. Tegen Anderlecht en Antwerp FC kwamen ze niet verder dan een gelijkspel, terwijl KRC Genk op eigen veld met ruime cijfers te sterk was. Door een kleine opleving in de 'returns' tegen Antwerp FC en Anderlecht veroverde Club Brugge alsnog de tweede landstitel in successie.

Ten opzichte van het afgelopen seizoen heeft de Pro League nu wel ruimte gevonden voor de finale van de Supercup. Landskampioen Club Brugge treedt daarin aan tegen KRC Genk. Daarmee krijgt de ploeg van Clement dus direct de kans om zich te revancheren voor de recente nederlagen in de Champions' play-offs. Het Jan Breydelstadion vormt op 17 juli het toneel voor de strijd om de eerste hoofdprijs van het seizoen. In de aanloop naar dat duel werkt Club Brugge zes oefenwedstrijden af. De eerste staat gepland voor zaterdag 26 juni. Dan komt Beerschot op bezoek in het Belfius Basecamp.

Live te volgen

De landskampioen speelt al haar oefenwedstrijden overigens op eigen en dus bekend terrein. Ze zijn helaas niet toegankelijk voor publiek. Maar geen zorgen: jullie kunnen de verrichtingen van Club Brugge live volgen via het Facebook- en YouTubekanaal. Naast Beerschot komen ook Lokomotiv Zagreb, KV Kortrijk, Zulte-Waregem, AEK Athene en FC Utrecht op bezoek. Daags na de Supercup werkt Blauw-Zwart nog een oefenduel af met tweedeklasser Lierse SK. Een week later staat de eerste competitiewedstrijd tegen Eupen op het programma. Op wie Clement dan een beroep kan doen, is nog maar de vraag. Club wacht immers een boeiende transferzomer.

Noa Lang heeft na een imponerend seizoen in ieder geval goed kunnen uitrusten...

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1405178350084104196?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand