Club neemt afscheid van Voet, wie is de volgende?

Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge
EINDHOVEN, NETHERLANDS - AUGUST 28 : Bart Verhaeghe and Vincent Mannaert of Club Brugge and pictured after the Bene League reunion on August 28, 2020 in Eindhoven, Netherlands, 28/08/2020 ( Photo by Sebastien Smets / PhotoNews
© Sebastien Smets/Photo News

Club Brugge heeft afscheid genomen van Siemen Voet. De centrumverdediger, die sinds zijn achtste actief was bij Blauw-Zwart, vertrekt naar PEC Zwolle, de nummer dertien van het afgelopen seizoen in Nederland. Voet kwam in het voorbije seizoen op huurbasis uit voor KV Mechelen, maar slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren. De verwachting is dat Club Brugge in de komende weken nog meer spelers de deur uitzwaait.

Hoewel Voet de volledige jeugdopleiding van Club Brugge doorliep, kwam het nooit tot minuten in de hoofdmacht. In de afgelopen seizoenen kwam hij op huurbasis uit voor KSV Roeselare en KV Mechelen. De Malinwa heeft een goed seizoen achter de rug. Ze eindigde achtste in de reguliere competitie en verzekerde zich dus van deelname aan play-off II. De rol van Voet bleef in het afgelopen seizoen echter beperkt tot tien wedstrijden. KV Mechelen bedong bij de komst van Voet een aankoopoptie, maar het werd al vroeg duidelijk dat het die niet zou lichten.

Op Jan Breydel had hij nog een contract tot medio 2022, dus Club Brugge wilde hem graag deze zomer definitief van de hand doen. Hij vertrekt dus naar PEC Zwolle, waar hij een contract voor twee seizoenen tekent. De 21-jarige centrumverdediger is erg content met zijn transfer naar de nummer dertien van het afgelopen seizoen in Nederland. ”PEC Zwolle is een ambitieuze club die er naar streeft om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Dat past helemaal in mijn straatje”, vertelde Voet bij zijn presentatie. ”Wanneer het nieuwe seizoen over een paar weken zal doen losbarsten moet ik er staan en ga ik mijn best doen om in het basiselftal te geraken.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws