Club levert van de 1A-ploegen de meeste EK-deelnemers

Mignolet verloor met Club de bekerfinale tegen Antwerp FC
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge shows dejection after losing during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Hoewel Club Brugge in de Champions’ play-offs niet heel best voor de dag kwam, veroverde het toch zijn tweede landstitel in successie. Ook wat betreft het aantal EK-deelnemers geeft de ploeg van Philippe Clement haar achtervolgers het nakijken. Alleen KAA Gent en KRC Genk komen in de buurt van de landskampioen.

Vier sterkhouders van Club Brugge hoopten op 17 mei op een belletje van Roberto Martínez. Naast Simon Mignolet en Hans Vanaken mochten ook Brandon Mechele en Charles de Ketelaere serieus dromen van deelname aan het Europees Kampioenschap. Zover kwam het uiteindelijk niet voor Mechele en De Ketelaere. Mignolet en Vanaken kregen daarentegen wel een uitnodiging van de bondscoach. Zij stapten vanochtend op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. Daar spelen de Rode Duivels morgen hun eerste groepswedstrijd.

Naast Mignolet en Vanaken zijn ook Eduard Sobol en Michael Krmencik met hun nationale ploeg actief op het EK. Sobol mocht zich onlangs melden bij de nationale ploeg van Oekraïne, terwijl Krmencik een uitnodiging kreeg voor de 26-koppige Tsjechische EK-selectie. Dat brengt het aantal blauwzwarte deelnemers dus op vier. Daarmee is Club Brugge hofleverancier van de Jupiler Pro League. KAA Gent volgt op plek twee. De Buffalo’s worden vertegenwoordigd door Roman Bezus en Roman Yaremchuk (Oekraïne). Zij nemen het samen met Sobol op tegen Nederland, Noord-Macedonië en Oostenrijk.

KAA Gent deelt die tweede plek overigens met KRC Genk. De nummer twee van het afgelopen seizoen in België levert ook twee spelers af op het EK, namelijk Patrik Hrosovsky (Hongarije) en Jere Uronen (Finland). Ook KV Oostende en KV Kortrijk zullen de groepsfase van het eindtoernooi met veel interesse op de voet volgen. De Kustboys leveren Jack Hendry af aan Schotland, terwijl KV Kortrijk hoopt op speelminuten voor Oekraïner Yevheni Makarenko.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws