‘Club laat overbodige Voet vertrekken naar Nederland’

Philippe Clement, trainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Philippe Clement head coach of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge hoopt zich deze zomer verder te versterken. Daarvoor moet de Belgisch landskampioen wel eerst een hoop aantal ‘overbodige’ spelers van de hand doen. Siemen Voet, bijvoorbeeld. De centrumverdediger kwam in het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor KV Mechelen, maar deed slechts in tien wedstrijden mee. Als we RTV Oost moeten geloven staat Voet op het punt om een contract te tekenen bij een Nederlandse middenmoter.

Volgens verslaggever Tijmen van Wissing staat de 21-jarige centrumverdediger aan de vooravond van een overgang naar PEC Zwolle. De Zwollenaren zijn de nummer dertien van het afgelopen seizoen in Nederland. Het is momenteel nog niet duidelijk of het een definitieve transfer of een nieuwe uitleenbeurt betreft. De kans is echter aannemelijk dat PEC Zwolle Voet definitief gaat overnemen van Club Brugge. Voet heeft op Jan Breydel namelijk nog een contract tot de zomer van 2022.

De centrumverdediger kwam in het afgelopen seizoen dus op huurbasis uit voor KV Mechelen. De Malinwa beleefde een goed seizoen en verzekerde zich zelfs van deelname aan play-off II. De rol van Voet bleef echter beperkt tot tien wedstrijden. Hij kwam op 7 maart voor het laatst in actie. In de nacompetitie deed KV Mechelen dus geen beroep op hem. De uiteindelijke nummer zes van België bedong afgelopen zomer een optie tot koop, maar heeft die dus niet gelicht.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws