Club in Supercup mogelijk zonder twee sterkhouders

Clement won met Club Brugge nog niet op Standard
LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Hoewel Club Brugge nog geen drie weken geleden voor het laatst in actie kwam, staat het nieuwe seizoen al voor de deur. Volgende week staan de eerste medische testen op het programma, alvorens de ploeg van Philippe Clement op zaterdag 26 juni de eerste oefenwedstrijd speelt. De oefenmeester kan in de eerste fase van zijn voorbereiding geen beroep doen op Simon Mignolet en Hans Vanaken. De sterkhouders komen met de Rode Duivels uit op het EK. Mochten zij ver reiken deze zomer, missen ze zelfs de Supercup tegen KRC Genk.

Verschillende 1A-ploegen lieten er geen gras over groeien. Zij begonnen in de afgelopen dagen al aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League. Club Brugge trapt het seizoen volgende week af met de medische testen. Een week later volgt dus de eerste oefenwedstrijd tegen Beerschot. Welke spelers Clement dan allemaal tot zijn beschikking heeft, is nog maar de vraag. Op Eduard Sobol, Michael Krmencik, Mignolet en Vanaken hoeft hij in ieder geval niet te rekenen. Zij zijn in de komende weken namelijk actief op het EK.

Het eindtoernooi begint vanavond met de ontmoeting tussen Italië en Turkije. De eindstrijd staat gepland voor zondag 11 juli. Dat is zes dagen voor de eerste officiële wedstrijd van Club Brugge van het nieuwe seizoen. Op zaterdag 17 juli krijgt de landskampioen bezoek van KRC Genk. De nummers één en twee van afgelopen jaargang in België strijden dan om de Supercup. De kans is groot dat Clement het in die ‘finale’ moet doen zonder Mignolet en Vanaken. België is één van de belangrijkste kandidaten voor de eindzege van het EK. Mochten de ploeg van Roberto Martínez daadwerkelijk tot de finale reiken, komt ze op 11 juli dus nog in actie.

Verkorte vakantie

Zelfs als Mignolet en Vanaken stranden in de halve finales, zullen zij de strijd om de Supercup waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Tenzij de sterkhouders van Club Brugge genoegen nemen met slechts een aantal dagen vrij. Dat lijkt ons echter niet verstandig. De medische staf van Blauw-Zwart zal er vast hetzelfde over denken. Club Brugge wacht namelijk wederom een lang seizoen, waarin een fitte Mignolet en Vanaken van enorm belang zullen zijn.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws