Club Brugge zet Golden Boy-nominaties in het zonnetje

De Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Charles De Ketelaere
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Het elftal van Club Brugge dat zich in het afgelopen seizoen voor de tweede keer in successie kroonde tot landskampioen, herbergde veel uitblinkers. Dat Charles de Ketelaere en Odilon Kossounou, bijvoorbeeld. Zowel de aanvaller als de verdediger speelde zich serieus in de kijker. Niet voor niets maken zij kans op de prestigieuze Golden Boy Award. Ook Youssouph Badji behoort tot de honderd beste spelers onder de 21 jaar. Dat maakt van Blauw-Zwart logischerwijs een trotse club.

De kans dat De Ketelaere, Kossounou of Badji met de Golden Boy Award aan de haal gaat, is overigens bijzonder klein. Het Italiaanse Tuttosport nomineert jaarlijks honderd voetballers onder de 21 jaar die kans maken op deze prijs. Dat de jonkies van Club Brugge genomineerd zijn, is echter al een prijs op zich. In de afgelopen jaren werden immers niet de minste namen verkozen tot beste speler onder de 21 jaar. Vorig jaar mocht Erling Haaland, de topschutter van Borussia Dortmund, de prijs nog in ontvangst nemen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws