Club Brugge wilde flink uitpakken voor komst Nmecha'

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge
Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge Foto: © ©Photo News

Een slordige tien miljoen euro. Dat bedrag had Club Brugge volgens Sudpresse over voor de komst van Lukas Nmecha. Daarmee zou hij in één klap de duurste aanwinst in de clubhistorie worden. De Belgisch landskampioen meldde zich weliswaar niet bij zijn makelaar, maar wel bij Manchester City. Nmecha had zijn beslissing echter al gemaakt: hij keert niet terug naar België. Niet als speler van Anderlecht en dus ook niet in het shirt van Club Brugge.

Het Laatste Nieuws pakte woensdagochtend uit met het verrassende nieuws over de vermeende interesse van Club Brugge voor Nmecha. De Duitse aanvaller kwam in het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Anderlecht, waar hij een goede indruk maakte. Hij vond uiteindelijk 21 keer het net voor de Paars-Witten. Ook in de ontmoetingen met Club Brugge was Nmecha goed op dreef. Zo was hij alleen al in de Champions' play-offs drie keer trefzeker tegen de landskampioen.

Nmecha trok die lijn door op het EK Onder-21 jaar. In de finale tegen Portugal bezorgde hij de Duitse beloften de eindzege. Zijn prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Anderlecht hoopte hem weliswaar te overtuigen van een langer verblijf in Brussel, maar realiseerde zich al snel dat het aan een kansloze missie bezig was. Na Nmecha zijn heldenrol tegen Portugal steeg zijn transferwaarde van acht tot twaalf miljoen euro. Geïnteresseerde ploegen moeten dus diep in de buidel tasten.

Anderlecht kan simpelweg niet tegen het transfergeweld van de clubs uit de toonaangevende competities op. Club Brugge deed met een bedrag van tien miljoen euro nog een goede poging, maar Nmecha zag geen heil in een terugkeer naar België. Daarnaast wilde hij in de Jupiler Pro League enkel voor Anderlecht uitkomen. De verwachting is dat hij naar de Duitse Bundesliga trekt. Welke ploeg uiteindelijk met hem aan de haal gaat, is nog niet bekend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand