‘Club Brugge wilde flink uitpakken voor komst Nmecha’

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge
EINDHOVEN, NETHERLANDS - AUGUST 28 : Bart Verhaeghe and Vincent Mannaert of Club Brugge and pictured after the Bene League reunion on August 28, 2020 in Eindhoven, Netherlands, 28/08/2020 ( Photo by Sebastien Smets / PhotoNews
©Photo News

Een slordige tien miljoen euro. Dat bedrag had Club Brugge volgens Sudpresse over voor de komst van Lukas Nmecha. Daarmee zou hij in één klap de duurste aanwinst in de clubhistorie worden. De Belgisch landskampioen meldde zich weliswaar niet bij zijn makelaar, maar wel bij Manchester City. Nmecha had zijn beslissing echter al gemaakt: hij keert niet terug naar België. Niet als speler van Anderlecht en dus ook niet in het shirt van Club Brugge.

Het Laatste Nieuws pakte woensdagochtend uit met het verrassende nieuws over de vermeende interesse van Club Brugge voor Nmecha. De Duitse aanvaller kwam in het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Anderlecht, waar hij een goede indruk maakte. Hij vond uiteindelijk 21 keer het net voor de Paars-Witten. Ook in de ontmoetingen met Club Brugge was Nmecha goed op dreef. Zo was hij alleen al in de Champions’ play-offs drie keer trefzeker tegen de landskampioen.

Nmecha trok die lijn door op het EK Onder-21 jaar. In de finale tegen Portugal bezorgde hij de Duitse beloften de eindzege. Zijn prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Anderlecht hoopte hem weliswaar te overtuigen van een langer verblijf in Brussel, maar realiseerde zich al snel dat het aan een kansloze missie bezig was. Na Nmecha zijn heldenrol tegen Portugal steeg zijn transferwaarde van acht tot twaalf miljoen euro. Geïnteresseerde ploegen moeten dus diep in de buidel tasten.

Anderlecht kan simpelweg niet tegen het transfergeweld van de clubs uit de toonaangevende competities op. Club Brugge deed met een bedrag van tien miljoen euro nog een goede poging, maar Nmecha zag geen heil in een terugkeer naar België. Daarnaast wilde hij in de Jupiler Pro League enkel voor Anderlecht uitkomen. De verwachting is dat hij naar de Duitse Bundesliga trekt. Welke ploeg uiteindelijk met hem aan de haal gaat, is nog niet bekend.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws