Club Brugge verhuurt Openda opnieuw aan Vitesse

Loïs Openda in actie tegen VVV Venlo
Lois Openda in duel met Zinedine Machach tijdens Eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en VVV Venlo (Photo by Ben Gal © Orange Pictures / Photo News )
©Photo News

Loïs Openda heeft zijn tijdelijke transfer naar Vitesse te pakken. De rappe aanvaller kwam in het afgelopen seizoen ook al op huurbasis uit voor de Arnhemmers. Hij maakte zo’n dusdanig goede indruk dat Vitesse wel oren had naar een langer verblijf van de Belg. Hoewel hij bij Club Brugge weinig perspectief meer heeft, zette hij voor zijn vertrek naar de nummer vier van het afgelopen seizoen in Nederland zijn handtekening onder een nieuw contract bij de Belgisch landskampioen.

Openda had zich voorafgaand het afgelopen seizoen als doel gesteld om volwaardig basisspeler te zijn. Kon dat niet bij Club Brugge, dan maar ergens anders. Tijdens de voorbereiding realiseerde de aanvaller zich al snel dat er op Jan Breydel geen plek voor hem was. Hij koos eieren voor zijn geld en vertrok op huurbasis naar Vitesse. Zijn keuze voor de Arnhemmers pakte goed uit. Openda was in zijn eerste negen duels vijf keer trefzeker, waaronder in de topper tegen PSV.

De Belg kwam uiteindelijk in 38 officiële wedstrijden in actie, waarin hij dertien keer scoorde. Daarnaast was hij ook goed voor vijf assists. Openda gaf in een eerder stadium al aan wel oren te hebben naar een langer verblijf in Arnhem. Woensdagmiddag bereikten Club Brugge en Vitesse dan eindelijk een akkoord over een nieuwe uitleenbeurt. Vorige week leek de tijdelijke transfer al een formaliteit, maar de Belgisch landskampioen was dus nog in gesprek met de aanvaller over een nieuw contract. Hij tekent op Jan Breydel een contractverlenging tot medio 2024.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws